Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των ελληνικών αρχών για να σταματήσουν το κύμα φυγής των αλλοδαπών


ImageΕξακολουθούν οι ελληνικές αρχές να δίνουν το παρών στον καθημερινό αγώνα που διεξάγουν  για να σταματήσουν το κύμα φυγής των αλλοδαπών από τη χώρα.
Έτσι το το βράδυ της Κυριακής ένας 55χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα καθώς μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους προς τη Δύση. Βέβαια το ότι οι ίδιοι είχαν μπει παράνομα, δεν φαίνεται –και ορθώς- να απασχολεί τις αρχές, καθώς αυτό που προέχει είναι να εμποδιστούν πάση θυσία να φύγουν από τη χώρα.
Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι πως από τον έλεγχο που διεξήγαγε το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς έκρυβε τους αλλοδαπούς σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στη δεξιά δεξαμενή πετρελαίου του φορτηγού. Η κρύπτη ήταν πολύ καλά παρηλλαγμένη αλλά το σημαντικότερο είναι πως το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής κατόρθωσε να την ανακαλύψει και να εμποδίσει τη φυγή των λαθρομεταναστών έξω από την Ελλάδα.
Τώρα σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς που διαμένουν εδώ, νεκρός από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου έπεσε στις 13:40 ένας άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος βρισκόταν εντός καφετέριας στα Πατήσια. Στον χώρο της καφετέριας Stretto, που βρίσκεται στην πλατεία Καραμανλάκη, επί της οδού Ευπαλίνου,   εντοπίστηκαν από τις Αρχές τέσσερις κάλυκες. Οι δράστες επίσης αλλοδαποί αναζητούνται.
Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr