Μάθιου Νίμιτς στη συνάντηση του με την Παμμακεδονική : Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι


Εντυπωσιακές ήταν οι δηλώσεις του Μάθιου Νίμιτς για το ζήτημα των Σκοπίων κατά τη συνάντηση που είχε ο τελευταίος την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Παμμακεδονικής Δρ. Αντώνιου Παπαδόπουλου στην ομογενειακή εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ο Αμερικανός μεσολαβητής των Ηνωμένων  Εθνών κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με μέλη της Παμμακεδονικής αναγνώρισε ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ότι «έκαναν τεράστιο σφάλμα στην προσπάθειά τους για αρχαιοποίηση της κοινωνίας και χρησιμοποίηση των αρχαίων ελληνικών μακεδονικών συμβόλων».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής επεσήμανε ότι όταν ανέφερε στο Μάθιου Νίμιτς το θέμα της Μακεδονικής ταυτότητας και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο επιθετικός προσδιορισμός «Μακεδονικός» για το στρατό της γειτονικής χώρας, τη γλώσσα τους και το λαό τους, του απάντησε ότι, πράγματι, ίσως να είναι μια καλή ιδέα να χρησιμοποιείται ο όρος «ο λαός της τάδε Δημοκρατίας», «ο στρατός της τάδε Δημοκρατίας» και «η γλώσσα της τάδε Δημοκρατίας», και όχι ο επιθετικός προσδιορισμός «Μακεδονικός» κ.λπ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr