ΔΡΙΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ του Αλεξάνδρου - ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ευαγγέλου - ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Θωμά


Όλους αυτούς τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς, που έπεσαν για το μεγαλείο της Ελλάδας και την πρόοδο της Αεροπορίας μας, έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να τιμάμε και να αποθανατίζουμε, γιατί μόνο έτσι η θυσία τους δεν θα ‘ναι μόνο ζωντανή ανάμνηση σε μας αλλά και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές που θα τις φωτίζει για την πραγμάτωση έργων σπουδαίων και την προάσπιση αξιών υψηλών.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους


ΔΡΙΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ του Αλεξάνδρου

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας στις 11-4-1974.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1993 (69η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1997 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.
Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-5 της 113 Πτέ­ρυ­γας Μάχης (Μίκρα) ως χειριστής στα αεροσκάφη F-5A/B.
Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμέ­νης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος F-5B στο οποίο επέβαινε ως εκπαιδευόμενος, με κυβερνήτη τον Σμηναγό Σταματογιάννη Σταύρο,  κατέπεσε στο α/δ Μίκρας, στις 5 Ιουλίου 1999.




ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ευαγγέλου

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967.
Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1984 (60η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του ανθυποσμη­ναγού.
Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως F-5 της 111 Πτέ­ρυ­γας Μάχης (Νέα Αγχίαλος) και τοπο­θετήθηκε στην 343 Μοίρα της 113 Πτέρυγας Μάχης (Μί­κρα) ως χειριστής στα αεροσκάφη F-5A/B.
Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διατεταγμέ­νης πτήσεως, όταν το αεροσκάφος F-5B του οποίου ή­ταν κυβερνήτης, με εκπαιδευόμενο τον Ανθυποσμηναγό Δρίβα Παναγιώτη-Ιωάννη, κατέπεσε στο α/δ Μίκρας, στις 5 Ιουλίου 1999.




ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Θωμά



Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε το 1961 στο Έμπεσο Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.
Τον Αύγουστο του 1979 εισήλθε στη Σχολή Ικάρων (55η σειρά) και αποφοίτησε το Μάιο του 1983 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.
Σκοτώθηκε στις 8 Ιουλίου 1983 πλησίον του χωριού Σκονίζο Κυδωνίας Χανίων Κρήτης, συνεπεία πτώσεως του αεροσκάφους Α-7Η του Σμήνους Μετεκπαιδεύσεως της 115 Πτέρυγας Μάχης (Σούδα), στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.