Aνθελληνικό παραλήρημα Cohn-Bendit

Σε ευθεία πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας προέβη ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Daniel Cohn-Bendit. Ο γνωστός για τη φιλοτουρκική του στάση ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία θεωρεί υπεύθυνο τον “ελληνικό εθνικισμό” για την ένταση στο Αιγαίο, προτείνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού Στρατού και ζητά την εγγύηση των ελληνικών συνόρων από την Ευρωπαική Ένωση! Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Cohn-Βendit είχε χαρακτηρίσει τον ελληνικό αμυντικό προυπολογισμό “περιττό” και “ελέφαντα στο δωμάτιο για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας“, κατακρίνοντας τη γαλλική και γερμανική αμυντική βιομηχανία για τη πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα.
Ε Είναι εφικτή η πρότασή σας για μείωση των εξοπλισμών της Ελλάδας, με δεδομένες τις σχέσεις με την Τουρκία;
Α Καταλαβαίνω, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα της Ελλάδας και του ελληνικού εθνικισμού. Δεν χρειάζεστε τόσο στρατό. Το πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι στρατιωτικό. Ολα αυτά τα πολεμικά παιχνίδια ανήκουν στον περασμένο αιώνα. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί χρειάζεται η Ελλάδα υποβρύχια; Για να πολεμήσει ποιον και πού;
Ε Υπάρχουν διεκδικήσεις στο Αιγαίο και αμφισβητήσεις κυριαρχίας.
Α Ελάτε τώρα! Ζούμε στον 21ο αιώνα. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο εθνικισμός. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να εγγυηθεί τα ελληνικά σύνορα. Να μειώσετε το στρατό σας και υπάρχει πρόβλεψη για εγγύηση στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Πρέπει με πολιτική πρωτοβουλία να υπάρξει μείωση των εξοπλισμών και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη βόρεια Κύπρο.
Ε Εχετε καταγγείλει στο Ευρωκοινοβούλιο τη Γερμανία και τη Γαλλία ότι πιέζουν την Ελλάδα για πωλήσεις όπλων τους.
Α Ναι, βεβαίως και τους έχω κριτικάρει, αλλά πουλάνε όπλα στη χώρα σας γιατί ο ελληνικός εθνικισμός τα αγοράζει. Σταματήστε να τα αγοράζετε και τότε δεν θα μπορούν να τα πουλάνε.

Responses

  1. Charles de Gaulle says:
    Μη δινετε σημασία στον εβραίο αναρχικό και παιδοφιλο Κον Μπεντιτ:
    Ο αυτοαποκαλούμενος, αν και απωλέσας την γαλλική υπηκοότητα, διεθνής μπάσταρδος, το 1984 ενετάχθη στους Πρασίνους, των οποίων χρημάτισε δημοτικός σύμβουλος Φρανκφούρτης για θέματα πολυπολιτισμικότητος (τιμητική θέση) από το 1989 ως το 1997. Το 1994 εξελέγη Ευρωβουλευτής με τους Πρασίνους της Γερμανίας και το 1999 με τους Πρασίνους της Γαλλίας, έδρα που καταλαμβάνει μέχρι και σήμερα.
    Από αυτό το πόστο την άνοιξη του 1999 απετέλεσε τον πιο φανατικό υποστηρικτή της συμμετοχής της Ε.Ε. στον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε ως υποστηρικτής της παραμονής των Γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, ενώ συμμετείχε στο παρελθόν και στην απόφαση κατασκευής του Eurofighter.
  2. Νὰ τὰ βλέπουν οἱ ἀφελεῖς καὶ ἄσχετοι, ἀκόμη καὶ στὸν πατριωτικὸ χῶρο, ποὺ τὸν ἔκαναν ἥρωα πρὸ καιροῦ, ἐπειδὴ (γιὰ τοὺς δικούς του ἀριστερίστικους λόγους) ἔβγαλε δυὸ κραυγὲς κατὰ τοῦ μνημονίου.
  3. Και Υπόθεση ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ στον “ελληνικό εθνικισμό” εντάσσεται;
    Αλλά δεν φταίει αυτός. Ο δημοσιογράφος φταίει που δεν τον “στρίμωξε”
  4. Στέλιος says:
    O τύπος είναι απλά άσχετος και βλάκας, ούτε καν ανθέλληνα δεν μπορείς να τον πεις
  5. elias says:
    τι ασχολειστε με κατακαθια…
  6. νικος says:
    αυτό δε θέλαμε και με την ένταξη μας στη ΕΟΚ τότε ? τα σύνορα της ΕΛΛΑΔΑΣ να είναι σύνορα της ΕΥΡΩΠΗΣ
    γιατί δε σας αρέσει ? ο άνθρωπος το λέει σαφέστατα ότι η ΕΥΡΩΠΗ θα εγγυηθεί τα σύνορα .
    πιστεύω ότι οι προθέσεις του είναι φιλικές προς την ΕΛΛΑΔΑ γιατί πιστεύει σε μια ΕΥΡΩΠΗ συλλογικής ανάπτυξης και αλληλεγγύης , κάτι που δεν περνάει από το μυαλό σας δικαιολογημένα με αυτά που βλέπουμε να γίνονται
  7. George says:
    Κακώς του δίνουμε σημασία του παιδόφιλου τουρκόφιλου και δεν ξέρω και τί άλλο -φίλου.
    Ο αμυντικός προυπολογισμός θα συνεχίσει να υπάρχει, οπότε ας πάει να ρουφήξει το αυγό του.
  8. hlias says:
    Μπα…παιζει το παιχνιδι των εβραιων ανθρωποφιλων διεθνιστων…