Ρωσική "σφήνα" στον διαγωνισμό μαχητικών της Βραζιλίας με το "ελληνικό πακέτο"


Image"Σφήνα" της Ρωσίας φαίνεται ότι έχουμε στον διαγωνισμό FX για την προμήθεια 36 μαχητικών αεροσκαφών της Βραζιλίας. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι Ρώσοι πιθανότατα θα καταθέσουν πρόταση προτείνοντάς τους συμμετοχή στο μαχητικό πέμπτης γενιάς T-50 (PAK FA) το οποίο αναπτύσσουν μαζί με τους Ινδούς! Η βραζιλιάνικη συμμετοχή θα προκύψει ως αποτέλεσμα της προμήθειας υπό τη μορφή ενδιάμεσης λύσης, του μαχητικού Sukhoi Su-35.
Πρόκειται ακριβώς για την ίδια πρόταση που το defencenet.gr είχε αποκαλύψει ότι θα υποβάλλει η Ρωσία στην Ελλάδα: Προμήθεια του Τ-50, με την προϋπόθεση αγοράς των Su-35 προκειμένου να υπάρξει "εισαγωγή¨" στην ρωσική φιλοσοφία μαχητικών.
Είναι σαφές ότι η πρόταση, ακόμα και αφορά μόνο το Su-35, είναι τεχνολογικά ανώτερη οποιουδήποτε μαχητικού έχει "επιζήσει" στον διαγωνισμό της Βραζιλίας: Είτε του F/A-18E/F είτε του Rafale. Για το F-22 δεν υπάρχει περίπτωση και άλλο απλώς δεν υπάρχει τώρα.
Εάν προχωρούσε μια τέτοια συμφωνία, τότε θα είχαμε τη συνεργασία τριών αναδυόμενων παγκόσμιων δυνάμεων, μέλη των περίφημων BRIC (Brazil, Russia, India, China), δηλαδή όλοι πλην Κίνας, η οποία αναπτύσσει το δικό της μαχητικό.
Στο μεταξύ η αναβάθμιση της προτεραιότητας προμήθειας του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους της Π.Α. έχει ήδη προχωρήσει σε κινητοποίηση των ενδιαφερομένων εταιρειών. Έγκυρη πήγη από την Μόσχα, αναφέρει ότι "Εντός των επόμενων τριών μηνών θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα η ρωσική πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει εκτός από το Su-35 και το Mig-35 με ραντάρ AESA"!
Τμήμα ειδησεων defencenet.gr