Στη Χάγη για Δίστομο...!!!!

Την παρέμβασή του στη Χάγη, για την εκκρεμή διαφορά Γερμανίας Ιταλίας για τις κατοχικές αποζημιώσεις, αποφάσισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία μέχρι νωρίς το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη, η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει τη δυνατότητα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γεμανικής κατοχής στην Ελλάδα.

Με την κίνηση του αυτή ο Γ. Παπανδρέου παραστέκεται στους κατοίκους του μαρτυρικού Διστόμου, οι οποίοι ενώ είχαν δικαιωθεί τόσο από ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά δικαστήρια στα αιτήματά τους για καταβολή αποζημιώσεων, δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την απόφαση κατάσχεσης κρατικής γερμανικής περιουσίας.
Έτσι οι κάτοικοι του Διστόμου υποχρεώθηκαν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μαζί με την Ιταλία, η οποία είχε στραφεί κατά της Γερμανίας για ζημιές που υπέστη και εκείνη από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς το εν λόγω Δικαστήριο δικάζει μόνο διαφορές μεταξύ κρατών.

Υπενθυμίζεται πως το ΛΑΟΣ έχει δηλώσει δημόσια πως θα θέσει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εντούτοις, οφείλει να γίνει ξεχωριστή αναφορά στο Μανόλη Γλέζο, ο οποίος όχι μόνο συμπαρίσταται εδώ και χρόνια στην προσπάθεια των κατοίκων, αλλά επί της ουσίας πολεμά κόντρα στο ρεύμα, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους πως οι αποζημιώσεις επιβάλλεται να δοθούν, δεν έχουν παραγραφεί και "δεν τις επαιτούμε τις απαιτούμε". 

Συνολικά φονεύθηκαν 228 άνθρωποι, ανάμεσά τους 117 γυναίκες και 53 παιδιά κάτω των 16 ετών. Ουδείς τιμωρήθηκε...


 
 
http://news247.gr/