Ιερώνυμος «Δεν αντέχει η Ελλάδα άλλους λαθρομετανάστες»


«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών»,
τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από την Δαμασκό όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, παρεμβαίνοντας στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την κατάληψη στη Νομική Σχολή.
«Είναι άλλο πράγμα η συμβίωση μας με τους Έλληνες με μουσουλμανικό θρήσκευμα,και άλλο πράγμα οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην χώρα μας. Οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα και είναι κυρίως μουσουλμάνοι, ξεπερνούν τους 150 χιλιάδες κάθε χρόνο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η αθρόα προσέλευση. Δεν μπορεί να το αντέξει η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Θρησκευμάτων της Συρίας κ. Μοχάμεντ Απντ.
«Μέχρι τώρα συμβιώναμε μέσα σε ειρηνικό κλίμα με τους έλληνες μουσουλμάνους,όμως οι νέες συνθήκες έχουν ανατρέψει τις ισορροπίες» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Εκκλησία για την ανακούφιση των μεταναστών. Ζήτησε, μάλιστα, την βοήθεια της Συριακής κυβέρνησης, κυρίως όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής, «στο επίπεδο της εκπαίδευσης των μουσουλμάνων, ώστε να βρεθεί λύσει στο αδιέξοδο».


http://www.tovima.gr/