Ο Ερντογάν μήνυσε δημοσιογράφο που έγραψε για τις υπερπτήσεις!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ



Μήνυση κατά του αρθρογράφου και εκδότη της εφημερίδα “Taraf”, Αχμέτ Αλτάν, κατέθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν , για το άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα του στις 15 Ιανουαρίου. Ο Ερντογάν κατηγορεί των Αλτάν για προσωπική επίθεση και συκοφάντηση και ζητεί ηθική αποζημίωση ύψους 50.000 τουρκικών λιρών, δηλαδή περίπου 25 χιλιάδες Ευρώ.


Ο αρθρογράφος της Taraf Α.Αλτάν.


Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Αλτάν κατηγορεί τον Ερντογάν για τις δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες, κυρίως για την εντολή γκρεμίσματος νέου αγάλματος ελλην-αρμενικής φιλίας όπου το είχε χαρακτηρίσει ως «έκτρωμα» , αλλά και για τις δηλώσεις του για την κατανάλωση αλκοόλ. Ο αρθρογράφος κατηγορεί τον τούρκο πρωθυπουργό, πως προσπαθεί να «κλέψει» ψήφους από τους Εθνικιστές με έναν τρόπο «άνανδρο».

Ο Αλτάν κάνει αναφορά και στα ελληνοτουρκικά γράφοντας χαρακτηριστικά « Ο θαρραλέος, πρώτα τα βάζει με τους ισχυρούς. Γιατί δεν άνοιξες το στόμα σου κατά του στρατού, που την ώρα που εσύ συναντούσες τον έλληνα πρωθυπουργό πετούσε αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά νησιά; ‘Hταν «ωραίο» αυτό που έκαναν»; 

Το άρθρο που έχει τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού μανιφέστου καταλήγει « να δούμε για πόσο καιρό θα εξαπατήσεις τον κόσμο ,όταν σιωπάς μπροστά στο στρατό αλλά με την «ψευτο-μαγκιά σου«τα βάζεις» με τους γλύπτες. Εμείς θα αποθυμήσουμε την παλιά παλικαριά σου και την εντιμότητα σου. Μην ξεχνάς με αυτή την πολιτική που απομακρύνεσαι καθημερινά από τους «καταπιεσμένους» θα έρθει η μέρα που κι εσύ θα αποθυμήσεις τον εαυτό σου!»

Έχει αξία το συγκεκριμένο άρθρο καθώς η Τaraf ήταν η εφημερίδα που αποκάλυψε την ύπαρξη της οργάνωσης Εργκενεκόν και το σχέδιο Βαριοπούλα, με ντοκουμέντα που έφταναν μόνο στη συγκεκριμένη εφημερίδα . Πολλοί θεωρούσαν ότι η Τaraf είχε άμεση σχέση με την κυβέρνηση και με τα ντοκουμέντα έγινε αιτία να φυλακιστούν δεκάδες αξιωματικοί του τουρκικού στρατού με την κατηγορία της «συνωμοσίας».