Γιατί ενοχλεί ο Άνθιμος; (video)


Image
Το τελευταίο διάστημα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δέχθηκε σφοδρή επίθεση. Όσοι νομίζουν πως ο Μπουτάρης κέρδισε εξαιτίας της κόντρας του με τον Άνθιμο είναι φυσικά γελασμένοι. Η κόντρα εξάλλου δεν είναι καινούρια. Ο φόβος και ο τρόμος των νεοταξιτών, είναι μήπως και ξεπηδήσει από την ανεξέλεγκτη Ιεραρχία των Μητροπολιτών ένας νέος Χριστόδουλος. Ήδη χθες ο πρώην στενός συνεργάτης του Σημίτη και στενότατος φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη Αλέκος Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για μείωση του κράτους κατά 30%. Μέσα σε όσα πρέπει να μειώσουμε είναι και οι Μητροπόλεις. 
Οι επιθέσεις εναντίον των Μητροπολιτών που έχουν λόγο αντίθετο από αυτό του Μητροπολίτου (κατά τη δική του δήλωση) Αθηνών, θα διωχθούν με τον χειρότερο τρόπο. Ιδίως ο Άνθιμος που δέχθηκε τελευταία λυσσαλέα επίθεση από το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Το χειρότερο είναι πως δεν κρύβουν τους λόγους της επίθεσης, όπως άλλοτε που προέβαλαν την προοδευτικότητα και τον εκσυγχρονισμό. Στο βίντεο παραπάνω ακούμε το όργανο των νεοταξιτών δήμαρχο Θεσσαλονίκης να λέει επί λέξη πως δεν μπορεί να ακούει έναν παπά να λέει πως η Μακεδονία είναι Ελληνική.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως ιδιαίτερα ο Μητροπολίτης Άνθιμος σε λίγες ημέρες θα δεχθεί και νέες επιθέσεις που θα αφορούν την ηθική του υπόσταση για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι ο προφανής. Να καταστεί ανάξιος ως Επίσκοπος στα μάτια των πιστών και μη και ο δεύτερος να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, με ένα σκάνδαλο, για να μοιραστεί η δημοσιότητα και ο θόρυβος για την οικονομική κατάρρευση τη δική μας αλλά και των άλλων χωρών που θα μπουν κάτω από το ΔΝΤ…..



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!!