Eπιτυχία: Ελληνική εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή της κεφαλής καθοδήγησης του MICA IR!

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική πολεμική βιομηχανία, η οποία αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι παρά το εσωτερικό σαμποτάζ που δέχεται από όλες τις κυβερνήσεις, μπορεί να προχωρήσει σε μείζονος πολιτικής και τεχνολογικής σημασίας συμπράξεις. Πιο συγκεκριμένα μέσα στο Ιανουάριο ξεκινά σε ειδικές εγκαταστάσεις της εταιρείας Miltech Hellas η κατασκευή κατόπιν μεταφοράς τεχνογνωσίας της κεφαλής καθοδήγησης του πυραύλου MICA IR για λογαριασμό της MBDA και της Thales!
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, αφού το τμήμα των αισθητήρων που καθοδηγούν το πύραυλο προς το στόχο, αποτελεί ένα από τα πλέον απαιτητικά τεχνολογικά υποσυστήματα ενός βλήματος.
Για την υλοποίηση του προγράμματος κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της Miltech Hellas ένα θάλαμο ειδικών προδιαγραφών καθαριότητας (clean room), ενώ το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα πέρασε πολύμηνη εκπαίδευση από τους ειδικούς της γαλλικής εταιρείας Sagem. Ήδη εδώ και περίπου δέκα χρόνια η Miltech Hellas κατασκευάζει για την εταιρεία Thales τα ηλεκτρονικά μέρη του βλήματος MICA IR.
Η νέα αυτή συμφωνία έρχεται να εμπλουτίσει το έργο της ελληνικής εταιρείας όσον αφορά το συγκεκριμένο πύραυλο και να αυξήσει την ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή του. Υπενθυμίζεται ότι ο πύραυλος MICA IR ανήκει στο οπλοστάσιο της ΠΑ ενώ η ναυτική έκδοση του βλήματος η VL MICA (Naval) αποτελεί μέρος της πρότασης για την αντιαεροπορική άμυνα των φρεγατών FREMM.
Αναμφίβολα τέτοιου είδους διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή της Miltech Hellas, καθώς και αυτές που έχουν πετύχει κατά καιρούς και άλλες ελληνικές εταιρείες όπως η Intracom, η Theon, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κλπ αποτελούν σαφέστατο δείγμα της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ξένες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στις ελληνικές εταιρείες στρατιωτικού υλικού, ειδικότερα δε στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ως χώρα και κοινωνία.     
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr