Θα εκλέξει η Θεσσαλονίκη Δήμαρχο που παραδίδει το όνομα Μακεδονία;

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ»
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΛΩΝΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ «ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

Τυχόν εκλογή Μπουτάρη την Κυριακή, θα είναι καταστροφική εξέλιξη, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, την ιστορική υπερχιλιετή πολιτεία του βορρά, με τη σπουδαία αρχαία και βυζαντινή κληρονομιά, αλλά και για όλη τη Μακεδονία μας, αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει εκλεγεί Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που να παραδίδει στα Σκόπια το ιερό ελληνικό όνομα! 

  Διότι ως γνωστόν ο κ. Μπουτάρης έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της Σύνθετης Ονομασίας, δηλαδή Ονομασίας που να εμπεριέχει τον όρο«Μακεδονία»! Ονομασία που παραδίδει δηλαδή το ιερό ελληνικό όνομα στους Σλάβους Σφετεριστές!

«ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ»

   Ο κ. Μπουτάρης, που πέρασε στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, πρόσφατα είχε δηλώσει σε ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα:
   «Είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Εγώ θα πρότεινα να ονομασθούν τα Σκόπια “Νέα Μακεδονία”»!  06/07/2010  Voria.gr

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

   Εν όψει κρίσιμων μυστικών διαβουλεύσεων στο Σκοπιανό, στο πλαίσιο συνεχών διμερών επαφών και διαπραγματεύσεων σε επίπεδο κορυφής, ο ρόλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ως Δημάρχου της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας, είναι ζωτικός και καθοριστικός!
   Εάν στη θέση αυτή βρεθεί ένας Δήμαρχος, που εκ των προτέρων παραδίδει το Όνομα της Μακεδονίας, τότε η εξέλιξη θα είναι καταστροφική!
   Γι’ αυτό άλλωστε τα Σκόπια, αλλά και ξένοι παρατηρητές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκβαση της τελικής αναμέτρησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 100 ΧΡΟΝΙΑ 1912-2012

   Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί τώρα στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να προετοιμάσει την πόλη για τηνιστορική επέτειο των 100 ετών από την απελευθέρωσή της το 1912, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου!
  Με ένα δυναμικό πλέγμα δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, που να εκπέμψουν διεθνώς και να κατοχυρώσουν παγκόσμια, την αλήθεια για τη Μακεδονία και το αιώνια Ελληνικό Όνομά της!

   Ένας Δήμαρχος όμως που δε σέβεται την ιστορία, τους αγώνες, την Πίστη, την βυζαντινή και αρχαία κληρονομιά αυτής της πόλης, τους αγώνες των Μακεδόνωνπώς μπορεί άραγε να την υπηρετήσει;

   Πώς μπορεί άραγε να εμπνεύσει, να συγκινήσει, να καθοδηγήσει, ιδιαίτερα τις νέες γενιές;

   Πώς μπορεί άραγε να αναδείξει το ρόλο, το κύρος, τη γοητεία και τη σημασία της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας, της Συμβουλεύουσας του Βυζαντίου, της Συμπρωτεύουσας της Ελλάδας, μέσα στην αιώνια, αλλά και σύγχρονη πορεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας; Μέσα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη;
   Χωρίς μάλιστα να βαλκανιοποιήσει τη Θεσσαλονίκη! Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι η Ευρώπη των Βαλκανίων!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

   Επομένως το κρίσιμο ερώτημα της Κυριακής είναι:

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ;

  ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ «ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗ» ΤΗΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΝΤΟΡΑΣ» ή ΤΟΥ «ΓΙΩΡΓΟΥ»;

  ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ «ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΔΕΣ»;

  ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ;

  ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΩ;

noiazomai.net - http://ellinikoistologio.blogspot.com/