Μυστηριώδης εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ανοικτά από το Λος Άντζελες

ImageΕκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στη Νότια Καλιφόρνια 35 ν.μ. δυτικά του Λος Άντζελες μέσα στη θάλασσα η οποία καταγράφηκε από κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού KCBS τη Δευτέρα το βράδυ, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στις ΗΠΑ για ένα λόγο: Κανείς δεν διεκδικεί την...πατρότητα της εκτόξευσης.
Ένα άλλο τηλεοπτικό κανάλι το KFMB ρωτώντας σχετικά τόσο την αμερικανική Αεροπορία όσο και το Ναυτικό δεν μπόρεσε να πάρει καμία απάντηση που να έδινε λεπτομέρειες για την εκτόξευση. Η τελευταία εκτόξευση που είχε γίνει στην περιοχή ήταν από την αεροπορική βάση Vandenberg της αμερικανικής Αεροπορίας και ήταν το βράδυ της Παρασκευής όταν ένας πύραυλος Delta II είχε θέσει σε τροχιά ένα ιταλικό δορυφόρο. Ο πρώην υφυπουργός άμυνας των ΗΠΑ και πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Robert Ellsworth δήλωσε σχετικά πως η μόνη δυνατή εξήγηση είναι πως πρόκειται να δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Ναυτικού όμως δήλωσε ξεκάθαρα σε ερώτηση δημοσιογράφων πως καμία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου δεν είχε προγραμματιστεί εκείνη την ημέρα. Έτσι η πατρότητα της εκτόξευσης μόλις 35 νν.μ. δυτικά του Λος Άντζελες εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Η μόνη άλλη εξήγηση για την εκτόξευση θα μπορούσε να είναι από την ιδιωτική εταιρεία SeaLaunch η οποία εκτοξεύει πυραύλους μεταφέροντας δορυφόρους σε τροχιά αλλά η τελευταία της εκτόξευση ήταν στις 30 Νοεμβρίου του 2009 και πάντως όχι ανοικτά του Λος Άντζελες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr