Κινητικότητα στο πρόγραμμα των BMP-3HEL - Συγκροτείται νέα επιτροπή διαπραγματεύσεων

ImageΕξελίξεις είχαμε μετά από αρκετό καιρό στο πρόγραμμα της υλοποίησης της διακρατικής ελληνορωσικής συμφωνίας των ΤΟΜΑ BMP-3HEL με τον τερματισμό του έργου της Επιτροπής που συνεδρίαζε τα τελευταία 2,5 χρόνια για την κατάρτιση της σύμβασης προμηθείας των οχημάτων εν όψει της σύστασης νέας Επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με το πρόγραμμα επί τη βάσει της τροποποίησης επί μέρους τμημάτων της διακρατικής (κατάργηση αντισταθμιστικών, ρητρών, εγγυητικών επιστολών κλπ).
Ο τερματισμός του έργου της προηγούμενης επιτροπή ήταν προϋπόθεση για να κινηθεί εκ νέου το πρόγραμμα, αφού είχε ολοκληρώσει το έργο της και η περαιτέρω λειτουργίας της ήταν άνευ ουσίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιτροπή έκανε άριστη δουλειά στο τεχνικό σκέλος, άσχετα αν δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση, αφού προέκυψαν τροποποιήσεις, αλλά η ρωσική πλευρά από την στιγμή που αποφασίστηκε από κοινού με την ελληνική να υπάρξουν τροποποιήσεις της διακρατικής προς την κατεύθυνση μείωσης του κόστους, πίεζε να δημιουργηθεί η νέα επιτροπή και αυτό προαπαιτούσε την διάλυση της νυν.
Γενικά είναι η πρώτη εξέλιξη στο πρόγραμμα μετά από τον περασμένο Μάρτιο και μεγαλύτερη κινητικότητα αναμένεται να αποκτήσει από τις ερχόμενες εβδομάδες με την σύσταση της νέας επιτροπής. Η παλιά επιτροπή διαπραγματεύσεων διαλύθηκε με απόφαση στις 22 Νοεμβρίου του νέου Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Δ.Γεωργιόπουλου.