ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Με δηλώσεις του σήμερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ευχαρίστησε εκείνους που ψήφισαν το «ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ» και αναφέρθηκε στον τίμιο και άνισο αγώνα που έκανε ο συνδυασμός του με μηδενικά υλικά μέσα, με καριοφίλια στον καιρό των πυραύλων , όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
«Θέλω να ευχαριστήσω του Θεσσαλονικείς συμπολίτες μας οι οποίοι μας τίμησαν με την ψήφο τους. Άντεξαν και ξεπέρασαν τα διλλήματα της πόλωσης, έκαναν την απελευθερωτική ρήξη τους. Εμείς θα συνεχίσουμε όρθιοι και απροσκύνητοι.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελέσουμε μια δυναμική, δυναμικότατη παρουσία, αντιστρόφως ανάλογη με τον αριθμό των συμβουλών που διαθέτουμε. Κάναμε ένα τίμιο και άνισο αγώνα. Παλέψαμε με καριοφίλια την εποχή των πυραύλων. Και νικήσαμε. Αφήσαμε πίσω μας τρία κόμματα του καρτέλ της Βουλής και της Ευρωβουλής, το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, του Συνασπισμού και τους Οικολόγους. Ορισμένα από αυτά ιδίως το ΛΑΟΣ διέθεσε, εκατομμύρια σε χρήμα και σε προπαγάνδα.
Τα περιβόητα γκάλοπ «μαϊμού» τα οποία έβγαζαν Δήμαρχο τον υποψήφιο του, πήγαν σε όλα τα σπίτια της Θεσσαλονίκης έγιναν και γιγαντοαφίσες και παρά την προφανή παραβίαση των Νόμων δεν προκάλεσαν καμία εισαγγελική παρέμβαση ως τώρα. Καλέσαμε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Αντλούμε την εκλογική μας δύναμη από εκείνους που ξέφυγαν από τις στάνες των κομμάτων. Η αποχή ωστόσο είναι τελικά ο νικητής των εκλογών. Αυτό σηματοδοτεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την συνολική χρεοκοπία του πολιτικού μας συστήματος και την ανάγκη υπέρβασής του.
Εμείς με δυνάμεις αυτόνομες που κινηθήκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας θα φροντίσουμε να συντονιστούμε για να αποτελέσουμε μια κινητήρια δύναμη ευρείας συνένωσης για την κεντρική πολιτική σκηνή» τόνισε ο κ. Παπαθεμελής και κατέληξε:
«Μας ρωτούν τι θα κάνουμε την δεύτερη Κυριακή. Η ψήφος με την οποία τιμηθήκαμε, είναι ψήφος συνειδήσεως των συμπολιτών μας. 

Σεβόμαστε απόλυτα αυτή την ψήφο. Εκείνοι οι οποίοι μας ψηφίσαν είναι ευφυείς πολίτες, οξυδερκείς και με ισχυρή πολιτική συνείδηση. Δεν έχουν ανάγκη να τους κατευθύνουμε εμείς. Θα κρίνουν σωστά τι θα κάνουν την επόμενη Κυριακή.
Νιώθουμε την αγάπη των Θεσσαλονικέων. Δεν μετατράπηκε όλων η αγάπη σε ψήφο. Αυτή όμως είναι η δύναμη μας και τους είμαστε ευγνώμονες γι΄ αυτό».