Έβαλε πλώρη για το μεγάλο ταξίδι ο Χρήστος Ντούνης

Έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου ο Επίτιμος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Χρήστος Ντούνης. Μέσα σε βαρύ κλίμα θλίψης εψάλει η νεκρώσιμη ακολουθία στις 4 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου στο Κορωπί.

Ο Χρήστος Ντούνης, γεννήθηκε το 1935 και διετέλεσε Αρχηγός του Λιμενικού από τις 23 Φεβρουαρίου 1987 έως και τις 7 Μαΐου 1990. 

Άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά και πολυγραφότατος, άφησε σειρά βιβλίων που αποτελούν Φόρο τιμής στους έλληνες ναυτικούς όπως το βιβλίο του «Εν καιρώ πολέμου» το οποίο ανοίγει με μια συνοπτική θεώρηση της ελληνικής ναυτιλίας την περίοδο 1900-1950 για να περάσει στο δεύτερο και ουσιωδέστερο μέρος του, την καταγραφή των απολεσθέντων στους ωκεανούς ποντοπόρων ελληνικών πλοίων. 

«Των Ελλήνων Τα Λίμπερτυ» είναι ένα ακόμα βιβλίο του Χρήστου Ντούνη που πραγματεύεται την ταυτότητα και την ιστορία των πλοίων τα οποία έφεραν την Ελλάδα στην ηγεσία της παγκόσμιας ναυτιλίας ενώ πολύ σημαντικά για την ιστορία της Ελληνικής ναυτιλίας είναι τα στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλίο του «Τα Ναυάγια Στις Ελληνικές Θάλασσες 1951-2000.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει
Καλό σου ταξίδι Αρχηγέ.