Ο διάσημος Ελβετός θεολόγος Γαβριήλ (Bunge) ασπάστηκε την Ορθοδοξία



Ένα πολύ σημαντικό γεγονός συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην Ρωσία, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Παναγίας «Πάντων Θλιβομένων η χαρά».
Κατά την διάρκεια αγρυπνίας που τέλεσε ο προϊστάμενος του ναού Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων προς τιμήν της Παναγίας, συμμετείχε και ο διάσημος Ελβετός Θεολόγος, μοναχός Γαβριήλ (Bunge).
Να σημειωθεί, ότι ο μοναχός Γαβριήλ ζει πάνω από 30 χρόνια, σαν ερημίτης στα βουνά της Ελβετίας.
Ο π. Γαβριήλ ασπάσθηκε την Ορθοδοξία πριν από την ακολουθία στην εκκλησία της Παναγίας «Πάντων θλιβομένων η χαρά» της Μόσχας.
Απευθυνόμενος ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, προς στον π. Γαβριήλ τόνισε: «Ήσασταν Ρ/Καθολικός, αλλά μέσα στα βάθη της καρδιάς Ορθόδοξος. Σήμερα πριν την αγρυπνία ασπαστήκατε την Ορθοδοξία, πράγμα το οποίο αποτελεί τη φυσική συνέπεια μιας μακριάς πνευματικής πορείας. Σήμερα, πριν αρχίσει η αγρυπνία, δεχτήκατε την Ορθοδοξία όπως ήταν φυσικό».
Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης Ιλαρίων αφού συνεχάρη τον π. Γαβριήλ του προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας «Πάντων θλιβομένων χαρά», αφού η Εκκλησία που δέχτηκε την ορθοδοξία είναι αφιερωμένη στην Παναγία.
Τέλος, ο Μητροπολίτης Κάλλιστος (Wear) αναφερόμενος στον π. Γαβριήλ, τόνισε ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκτιμά πολύ  τα θεολογικά έργα του πατρός Γαβριήλ, και εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο σταυρός του ορθοδόξου χριστιανού, τον οποίο σήκωσε, δε θα γίνει υπερβολικά βαρύς για αυτόν».