Στεφάνι στον ήρωα Ηλιάκη από τον Κακλαμανάκη

Στεφάνι  στο Μνημείο του ήρωα Σμηναγό  Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο κατέθεσε ο δις Ολυμπιονίκης Επισμηναγός Νίκος Κακλαμανάκης όπου πήγε με την ιστοσανίδα τους στο πλαίσιο του ευγενούς «στοίχηματος» που έβαλε με τον εαυτό του  να διανύσει 320 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο.  Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι  ο Ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης ολοκλήρωσε τον διάπλου του Αιγαίου και έφτασε τη Δευτέρα το βράδυ στην Κάρπαθο, όπου τον υποδέχτηκαν θερμά .
Ο Νικόλας Κακλαμανάκης, στην Κάρπαθο έκανε το καθήκον και ως αθλητής, ως άνθρωπος και ως ‘Ελληνας αξιωματικός: Ολοκλήρωσε τον αγώνα, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους ‘Ελληνες σε μια δύσκολη στιγμή και  έδωσε φορο τιμής σε έναν ιπτάμενο-ήρωα που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα

Ο 43χρονος Ολυμπιονίκης ξεκίνησε με την ιστιοσανίδα του από την Άνδρο και συνέχισε στη Μύκονο, τη Δήλο, την Αμοργό και εν συνεχεία πέρασε από τις μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Κουφονήσια) και μετά από μια στάση στην Τήλο ξεκίνησε για τον τελικό του προορισμό, την Κάρπαθο. Με τη δύναμη της Ελλάδας. Με τη δύναμη όλου του κόσμου και των μικρών παιδιών που τον περιμένουν σε κάθε λιμάνι, σε κάθε ακτή.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιονίκης επιχειρεί κάτι παρόμοιο. Το 1997 κατάφερε να διασχίσει το Αιγαίο ξεκινώντας από το Σούνιο και φθάνοντας ως την Κρήτη μέσα σε διάστημα δύο ημερών. Τώρα, έκανε μία μεγαλύτερη υπέρβαση: να διαπλεύσει το Αιγαίο από την Άνδρο έως την Κάρπαθο, μια απόσταση 320 ναυτικών μιλίων (περίπου 580 χιλιόμετρα) μέσα σε δύο μέρες.

πηγή