Να μπούμε όλοι στο παιχνίδι κόντρα στη «ρουμανοποίησή» μας


Του Στέλιου ΠαπαθεμελήΠροέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης


          Καταχειροκροτήθηκε προχθές ο κ. Παπανδρέου, όχι φυσικά στην Αθήνα, αλλά στον…Σύνδεσμο Γερμανών Βιομηχάνων στο Βερολίνο.          

          Μετά ήρθε η είδηση από την Ουάσιγκτον και από τους διαδρόμους της κοινής συνεδρίας των δυο Ηρακλέων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας (ανταπόκριση Δ.Π. Δήμα, Ελευθεροτυπία 1/10/11): Η Άγκελα Μέρκελ έχει έτοιμο σχέδιο ρουμανοποίησης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Μας το πουλάει με το αζημίωτον = παραχώρηση προτιμησιακού καθεστώτος προσφοράς στις γερμανικές εταιρείες  επενδυτικών ευκαιριών.
           Grosso colpo: μας πάνε σε καταπελτώδη εσωτερική υποτίμηση, γκρεμοτσακίζουν το χρηματιστήριό μας, ρίχνουν τα «φιλέτα» της χώρας σε τιμές των σκυλιών και τα ιδιοποιούνται «νομιμότατα».
           Σοβεί μια αμερικανογερμανική αντιπαλότητα με συγκρουσιακά συμφέροντα που παίζονται χοντρά και εναντίον μας. Τώρα χρειάζεται ελληνική δεξιοτεχνία να εκμεταλλευθεί υπέρ ημών τη σύγκρουση. Ποιος όμως, πού, από πού;
          «Οι νομικοί κανόνες για την έξοδό μας από την Ευρωζώνη έχουν καθορισθεί».Σημίτης έφα.
 
           Όμως είμαστε ο «πάτος» τους. Χωρίς εμάς η Ευρωζώνη θα μείνει βαρέλι δίχως πάτο. Το είπε το Ινστιτούτο Stratfor σε απόρρητη Έκθεση, στην οποία μολονότι μας λοιδορεί, προετοιμάζει τους Ευρωπαίους ότι μια επιχείρηση εξόδου της Ελλάδας θα τους κόστιζε 2 τρισ. €! Οπότε «έασον αυτήν χαίρειν».


           Ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Φάρατζ (Επίκαιρα, 102/Οκτ.2011) τα έριξε κατάμουτρα στον Μπαρόζο:   «έχετε σκοτώσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Έχετε τρεις μερικής απασχόλησης δικτάτορες από το εξωτερικό που λένε στον ελληνικό λαό τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει (…). Οι πολιτικές σας απέτυχαν. Σταθείτε όρθιος, φερθείτε σαν άντρας…».           
         
          Αν έχει μιλήσει ανάλογα  Έλλην, ας μας στείλει το
DVD.
 
          Οι τροϊκανοί αποφασίζουν και διατάσσουν.          Το πολιτικό προσωπικό διαγκωνίζεται σε υποταγή.          Τη μια μέρα φορολογεί το κεραμίδι του φτωχού και την επομένη τον απολύει.
           Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος απηύθηνε ένα ιστορικής σημασίας και διαχρονικής αξίας επαναστατικό μήνυμα. Η εγκύκλιος θέτει τας χείρας εις τους τύπους των ήλων του εσταυρωμένου λαού μας. Ανοίγει ορίζοντες, ανασταίνει ελπίδες. Οι διατυπώσεις της θυμίζουν γραφίδα Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας.
           Προτρέπει ο ιεράρχης: «Καιρός να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι (…). Δεν ψάχνουμε για ενόχους. Τώρα επειγόμαστε για λύσεις. Λύσεις όμως που δεν πατάνε το λαό αλλά ανασταίνουν την τιμή του».
           Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, συνεχίζει, «να ξέρουν ότι θα βρεθούμε στο πλευρό τους». Για να καταλήξει με την προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού: «θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάστακτο φόρο, ακόμη και στα παράθυρα και στα κοτέτσια, αλλά όμως δεν θα προλάβουν».
           Οι κερδοσκόποι μηχανεύονται γρήγορη μεταγωγή του ελληνικού χρέους στο αγγλικό δίκαιο από το ελληνικό όπου ανήκει τώρα, προκειμένου να αφαιρέσουν από την Ελλάδα ένα δυνατό διαπραγματευτικό ατού.
            Οι κυβερνώντες τρέχουν ασθμαίνοντας να ικανοποιήσουν τα αφεντικά ξεπουλώντας = χαρίζοντας την εθνική μας περιουσία (γερμανικό σύστημα Treuhad). Αλλοίμονό μας, αν δεν τους εμποδίσουμε, παντί σθένει. Δόλωμα «ένα πουκάμισο αδειανό», να παραμείνουμε πτωχευμένοι στο ευρώ, δεμένοι πισθάγκωνα.
           Έφτασαν το λαό στα όριά του. Αλλά όπως λαμπρά κήρυξε ο Μεσογείας «ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του». 

Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 9/10/2011