Υποφέρουν οι Χριστιανοί στην Τουρκία!

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στην Τουρκία είναι αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο, κύριο, άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπό τον τίτλο «Χριστιανοί στην Τουρκία».

Ο γνωστός (τουρκολόγος) αρθρογράφος της εφημερίδας Wolfgang Günter Lerch περιγράφει τις διώξεις που δέχονται οι χριστιανοί στην Τουρκία και υπογραμμίζει ότι επί οθωμανικής αυτοκρατορίας επικρατούσε μεγαλύτερη θρησκευτική ελευθερία και ανεκτικότητα έναντι των χριστιανών απότι στη σημερινή Τουρκία.

Ο Χριστιανισμός έχει βαθιές ρίζες στην επικράτεια της σημερινής Τουρκίας και η Ανατολία αποτελούσε τον πυρήνα του χριστιανικού κράτους του Βυζαντίου, επισημαίνει ο αρθρογράφος και παρατηρεί ότι πολύ σωστά υπενθύμισε ο Γερμανός Πρόεδρος μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ότι « Ο Χριστιανισμός αποτελεί κομμάτι της Τουρκίας».

Τοσούτο μάλλον όταν οι Τούρκοι – οι οποίοι ήρθαν από την κεντρική Ασία- συνηθίζουν να ιδιοποιούνται Ίωνες φιλοσόφους όπως τον Θαλή τον Μιλήσιο ή τον Πυθαγόρα της Σάμου και αυτόν ακόμα τον Όμηρο και τους Χετίτες, προκειμένου να αποδείξουν ότι ανήκουν αδιαμφισβήτητα στην Ευρώπη» παρατηρεί ο αρθρογράφος.

Υπήρξαν μεν κάποιες μικροβελτιώσεις από τότε που ανέλαβε την εξουσία το ΑΚΡ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μιλά κανείς για θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία, τονίζει ο Wolfgang Günter Lerch σημειώνοντας ότι «θα είχε γίνει ένα βήμα , αν άνοιγε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης που παραμένει κλειστή από το 1971, κάτι που ελπίζει και ο προκαθήμενος 300 εκ ορθόδοξων χριστιανών ανά τον κόσμο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α΄, τον οποίο επισκέφθηκε ο Γερμανός Πρόεδρος στην Κων/πολη.

Ο Δραγουμάνος

http://nationalpride.wordpress.com