Τουρκική προπαγάνδα χωρίς όρια

Ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής στη Μεγαλόνησο το 1974 χρησιμοποιείται πλέον από την τουρκική προπαγάνδα.





Όπως αποκάλυψε η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, σε έγγραφο θέσεων, που παρουσιάζεται υπό μορφή power point (http://www.mfa.gov.tr/data/DISPOLITIKA/KIBRIS/CYPRUSISSUE.ppt), το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει μια μακρά ιστορική αναδρομή από το 1878 και εντεύθεν, επιστρατεύοντας τη χαρακτηριστική φωτογραφία με τους πέντε συλληφθέντες και εκτελεσθέντες το 1974 από τις δυνάμεις εισβολής (τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν σε πηγάδι στο Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DΝΑ πέρσι). Η φωτογραφία-σύμβολο των Κορέλλη Αντώνη, Νικολάου Παναγιώτη, Σκορδή Χριστόφορου, Παπαγιάννη Ιωάννη και Χατζηκυριάκου Ιωάννη, τοποθετήθηκε μαζί με άλλες δυο, υπό τον τίτλο «Χριστούγεννα 1963» και με κείμενο στο οποίο διατυπώνεται ο ισχυρισμός για επιθέσεις Ελληνοκυπρίων κατά Τουρκοκυπρίων με πολλούς νεκρούς και 103 καταστραμμένα τ/κ χωριά για βεβήλωση 270 τεμένων και ιερών χώρων.



Η φωτογραφία επιστρατεύεται είτε για να εξουδετερωθεί ως εργαλείο της άλλης πλευράς είτε για να προκληθεί σύγχυση. Στο ίδιο έγγραφο, παρουσιάζονται και οι εκατέρωθεν θέσεις στο Κυπριακό υπό το φως και των εξελίξεων του τελευταίου χρόνου. Παρουσιάζονται από τουρκικής σκοπιάς και αναδεικνύοντας την προσπάθεια να κατηγορηθεί η ελληνική πλευρά για τη στάση της στο Κυπριακό.

http://www.strategyreport.gr