ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ...


ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ.. ΘΑΛΑΣΣΑ!

Γνώστης... πολεμικών τεχνών και μάλιστα μέσα στο νερό θα έπρεπε να ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης για να κατακτήσει μετάλλιο στα 10χλμ ανοικτής θάλασσας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η κούρσα στην περίφημη αλλά βρόμικη θάλασσα του Μπάλατον θα μπορούσε να είχε ελληνικό χρώμα, αν οι κριτές ήταν πιο προσεκτικοί και έκαναν χρήση του δικαιώματος της κόκκινης κάρτας. Ο Γιαννιώτης οδήγησε τον αγώνα στα τελευταία 2,5χλμ., αλλά 200μ. πριν τον τερματισμό δεν άντεξε στην επίθεση των Κλέρι και Ντράτσεφ, καταλαμβάνοντας τελικά την 7η θέση με 1 ώρα 54 λεπτά 33.7.
«Δεν το έχω μέσα μου, δεν γουστάρω να χρησιμοποιώ άλλες τεχνικές για να κερδίσω ένα μετάλλιο. Κάποιοι νομίζουν ότι με το να χτυπήσουν κάποιον αντίπαλό τους και να κερδίσουν με αυτόν τον τρόπο ένα μετάλλιο έχουν πετύχει τον στόχο τους. Ο Ιταλός κολυμβητής πέρασε στην κυριολεξία από πάνω μου, ενώ και ο Ρώσος χρησιμοποίησε αντιαθλητικό τρόπο. Για τον Λουρτς δεν μπορώ να πω τίποτα. Με πέρασε καθαρά από δεξιά και συνέχισε την κούρσα του» τόνισε ο 30χρονος πρωταθλητής, ο οποίος μάλιστα στα τελευταία 200μ. κολύμπησε χωρίς γυαλακιά, διότι του έφυγαν: «Πάντως, πήγα πολύ καλά. Ισως καλύτερα και απ΄ό,τι περίμενα. Η εμφάνισή αυτή μου δίνει ώθηση για τον αγώνα των 5χλμ που μπορώ να διεκδικήσω μία πολύ καλύτερη θέση» προσθέτει ο Γιαννιώτης, ο οποίος αύριο θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Ντουμπρόβνικ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννιώτης έχασε την 5η θέση στα εκατοστά του δευτερολέπτου, μια και τόσο ο πέμπτος Χερβάς από την Ισπανία όσο και ο έκτος Μπολτζονέλο ολοκλήρωσαν την κούρσα τους σε 1.54.33

http://www.stoxos.gr/