Ο Στρατηγός Φ. Φράγκος νέος Υπουργός Εθνικής Αμύνης

Ρόδα είναι και γυρίζει... Ο πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος επιστρέφει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη φορά ως υπουργός.

Όπως μεταδόθηκε προ ολίγου από τη ΝΕΤ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος ζήτησε από τον Στρατηγό Φράγκο να συμμετάσχει ως ΥΕΘΑ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται σίγουρα για μια κίνηση με νόημα και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων...
Πρόκειται όμως αναμφίβολα και για δικαίωση του Φ. Φράγκου, ο οποίος είχε καρατομηθεί αιφνιδιαστικά και με τρόπο προσβλητικό από τον τότε ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη, τις τελευταίες ημέρες της υπουργικής του θητείας.

Θυμίζουμε ότι ο Π. Μπεγλίτης προέβη στην αποστρατεία του τότε Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκου, όπως και ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας, για να δώσει βάση στις άθλιες διαδόσεις σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τάχα υπήρχε κίνδυνος πραξικοπήματος, που χρησιμοποίησε και ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες για να δικαιολογηθεί για την ιδέα του περί δημοψηφίσματος.

Τώρα ο κ. Μπεγλίτης πήρε από τους ψηφοφόρους της Κορινθίας αυτό που άξιζε στην όλη πολιτεία του, δηλαδή το εισιτήριο επιστροφής από τη Βουλή στο σπίτι του. Ενώ ο Στρατηγός Φράγκος επιστρέφει ως υπουργός στο ΥΕΘΑ, γεγονός που συνιστά όχι μόνο έμπρακτη αναγνώριση της αξίας του, αλλά και έμπρακτη κατάρριψη των συκοφαντιών Παπανδρέου/Μπεγλίτη, καθώς ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος (και προσωποποίηση της νομιμότητας ως ανώτατος δικαστικός), του εμπιστεύεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το βέβαιο είναι, ότι θα κοιμόμαστε λίγο πιο ήσυχοι γνωρίζοντας ότι τα ηνία του υπουργείου είναι σε καλά χέρια...

Σύμφωνα με πρόσθετες πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί, στην κυβέρνηση Πικραμμένου θα μετέχουν πέραν του Στρατηγού Φ. Φράγκου, ο Τ. Γιαννίτσης ως υπουργός Οικονομικών, ο Πέτρος Μολυβιάτης ως υπουργός Εξωτερικών, ο Λ. Οικονόμου ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Α. Ρουπακιώτης ως υπουργός Εργασίας και ο προκάτοχος του Π. Πικραμμένου στην προεδρία του ΣτΕ, Χρ. Γεραρής ως υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος θα ορκιστεί το πρωί της Πέμπτης, πριν από την ορκωμοσία της νέας βραχύβιας Βουλής. Οι βουλευτές θα ορκιστούν, στη συνέχεια, ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στις 11 πμ.



ΠΗΓΗ