Άσκηση ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας με εντολή Α/ΓΕΕΘΑ.



Ο χρόνος αντίδρασης των αεροπορικών δυνάμεων ήταν πολύ μικρότερος του προβλεπομένου.
Αιφνιδιαστική άσκηση της αεροπορικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης διέταξε σήμερα στις 08:20 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας του αεροπορικού σκέλους της «Δύναμης Δ», που από τον καιρό της ειρήνης υπάγεται υπό τον άμεσο επιχειρησιακό έλεγχό του. Συνολικά 24 μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων (F-16, Mirage-2000, F-4, Α-7) απογειώθηκαν σε χρόνο μικρότερο του προβλεπομένου από τις κύριες αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας
ενώ ιπτάμενο ραντάρ EMB-145H της 380 Μοίρας ΑΣΕΠΕ ανέλαβε τον γενικό τακτικό έλεγχο των αεροσκαφών στον αέρα που είχαν ως αποστολή την προσβολή στόχων επιφανείας που έπλεαν στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέρου. Την όλη άσκηση παρακολουθούσε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, ο ίδιος ο Αρχηγός με τους Επιτελείς του. Η σημερινή αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας θεωρείται μήνυμα στην αυξημένη τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο που επιβεβαιώνει παράλληλα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πλήρως ετοιμοπόλεμες ακόμη και σε περίοδο πολιτικής ακυβερνησίας.
Συγχαρητήρια τόσο στους Ιπταμένους που απέδωσαν άριστα στον σχεδιασμό και την εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων όσο και στο προσωπικό εδαφους, τους αφανείς ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας.