Νεοκλής Σαρής: Απεβίωσε ξημερώματα ένας πατριώτης


Σε ηλικία μόλις 71 ετών και μετά από σκληρή όσο και άνιση μάχη με τον καρκίνο, άφησε τον μάταιο τούτον κόσμο και την Ελλάδα που τόσο αγάπησε ο γνωστός καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο, εξαιρετικός γνώστης της Τουρκίας, Νεοκλής Σαρρής. Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 3 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο της Αθήνας.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).
Λόγω της μεγάλης του αγάπης για τις Ένοπλες Δυνάμεις διατέλεσε επί πολλά έτη καθηγητής των παραγωγικών Σχολών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στις εκλογές του 2009, ο καθηγητής Σαρρής ήταν υποψήφιος βουλευτής, συνεργαζόμενος με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, τοποθετημένος στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος.

 πηγή