εκτίθεστε αρκετά στον Ήλιο... ...ώστε να παραμείνετε υγιείς;

Σε πείσμα των εμπόρων της ασθένειας και των αφεντικών τους φαρμακευτικών εταιρειών και λοιπών πολυεθνικών, που επί δεκαετίες προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, ο Ήλιος παραμένει πάντα ο καλύτερός σύμμαχός μας σε μια ποιοτική ζωή ευεξίας, υγείας και ευτυχίας.

Η διακεκριμένη Δρ. Liz Lipski μας εξηγεί τα οφέλη της Βιταμίνης D3, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια ορμόνη που παράγεται φυσικά από το σώμα μας όταν εκτίθεται στο φως του Ηλίου:



Μεταξύ άλλων, η εν λόγω "Βιταμίνη" ουσιαστικά εξαλείφει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών ασθενειών, παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος (όπως η οστεοπόρωση ή η σκλήρυνση κατά πλάκας), προλαμβάνει την κατάθλιψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και την καλύτερη άμυνά μας ενάντια σε ασθένειες (π.χ. κρυολογήματα) και ιούς, όπως η γρίππη.

Ειδικά σε μια χώρα τόσο φυσικά ευνοημένη όσο η Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ακόμα και 10 λεπτά ημερήσιας έκθεσης όλου του σώματός μας στον Ήλιο μπορούν να μας εξασφαλίσουν άριστη ψυχική και σωματική υγεία, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες, οπότε και η θεωρούμενη ως επικίνδυνη (υπεριώδης) ακτινοβολία βρίσκεται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.

Η έκθεση στο Φως του Ηλίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο τα καλοκαίρια δεν αρρωσταίνουμε (όλες οι επιδημίες και οι εξάρσεις των ασθενειών εμφανίζονται τον χειμώνα, οπότε και υπάρχει μειωμένη ηλιοφάνεια), αδυνατίζουμε ευκολότερα (καθώς ο μεταβολισμός μας λειτουργεί καλύτερα) και είμαστε σε καλύτερη ψυχική διάθεση.


Η πολύ γνώριμη αίσθηση ζεστασιάς, αγάπης και ευφορίας που προκαλεί το ηλιακό φως στο δέρμα μας (την οποία οι γνωστοί "παπαγάλοι" του συστήματος –γιατροί, δημοσιογράφοι, διαφημιστές κ.α.– έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να δαιμονοποιήσουν), είναι ό,τι πιο ευεργετικό για την ψυχική και σωματική μας υγεία, αρκεί φυσικά να μην το παρακάνουμε.

http://greeceonlybeauty.blogspot.com