Η Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύει τους αεροπόρους του Κατάρ στην Κρήτη


Αεροπόροι από το Κατάρ και τη Γαλλία, μπροστά από μαχητικά Mirage 2000 στη Σούδα, στην Κρήτη, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011Από την αεροπορική βάση στη Σούδα της Κρήτης, το μικρό έθνος του Περσικού Κόλπου έχει ξεκινήσει με την μεγαλύτερη πολεμική του εκστρατεία, και πλέον απομακρυσμένη, στην ιστορία του. Στην Κρήτη φιλοξενείται συνολικά το ένα τρίτο της αεροπορικής δύναμης του Κατάρ.
Το προσωπικό από το Κατάρ και τη Γαλλία συνόδευσε στο κέντρο επιχειρήσεων στη Σούδα ο Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Η Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις τις επόμενες μέρες, για να εκπαιδεύσει την αεροπορική δύναμη του Κατάρ πάνω από την θάλασσα της Μεσογείου.

Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ, στρατηγός Μουμπάρακ Μοχάμεντ Αλ Καγιαρεν, εμπρός δεξιά, παρευρίσκεται με αεροπόρους του Κατάρ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στην Σούδα, στην Κρήτη, , την Κυριακή 27 Μαρτίου του 2011.
«Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό για μια αραβική χώρα να ενταχθεί και επειδή οι άλλες αραβικές χώρες δεν έχουν εμπλακεί στρατιωτικά, εμείς θεωρήσαμε ότι έπρεπε, » δήλωσε ο στρατηγός Mubarak Al-Khayanin, αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ, σε συνέντευξή του την Κυριακή στην Σούδα στην Κρήτη.
Πλήρωμα εδάφους από το Κατάρ και τη Γαλλία, προετοιμάζουν ένα μαχητικό Mirage 2000 στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011.
«Είμαστε γεωγραφικά μικρή χώρα, αλλά με υπεύθυνη ηγεσία», συνέχισε ο στρατηγός Mubarak Al-Khayanin. «Ορισμένες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτο δεν έχουν λάβει την ηγεσία για τα τελευταία τρία χρόνια. Λόγω αυτού, θελήσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, και να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλοι.»
 Συνολικά 6 μαχητικά Mirage 2000 της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ είναι αναπτυγμένα στην Κρήτη, στην αεροπορική βάση της Σούδας
Την προηγούμενη Παρασκευή, τα Mirage του Κατάρ πέταξαν την πρώτη τους αποστολή στο θέατρο της Λιβύης, σε συνεργασία με μαχητικά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιήσει έξι εξόδους.
Τα αεροσκάφη συνοδεύονται από περίπου 200 άτομα, πιλότους και προσωπικό εδάφους.
Το Κατάρ, το οποίο εξέχει στον Περσικό Κόλπο στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Αραβικής Χερσονήσου, έχει μόνο 1,7 εκατομμύρια κατοίκους - ως επί το πλείστον αλλοδαποί εργαζόμενοι.

(Francois Mori / AP)


ΑΠΟ:http://www.fox2magazine.net