ΤΟ ΔΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΣΟΙ ΔΟΥΝΑΙ ΟΥΤ΄ ΕΜΟΝ ΕΣΤΙΝ ΟΥΤ΄ ΑΛΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝ ΑΥΤΗ . ΚΟΙΝΗ ΓΑΡ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΤΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟΘΑΝΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΟΥ ΦΕΙΣΟΜΕΘΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΗΜΩΝ


Ο Θρήνος της Πόλης


Της Αγιά- ΣοφιάςΣημαίνει ο Θεός, σημαίνει η γη, σημαίνουν τα επουράνια,
σημαίνει κι η Αγιά Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι,
με τετρακόσια σήμαντρα, κι εξηνταδυό καμπάνες.
Κάθε καμπάνα και Παπάς, κάθε Παπάς και Διάκος.
Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης,
κι απ' την πολλή την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΗΣ - Πνευματική ζωή

Απολαύσετε την πνευματική ζωή. Δεν υπάρχει τίποτε γλυκύτερο απ' αυτήν. Ό αγών είναι σκληρός, είναι γλυκείς Όπως οί στέφανοι. Δριμύς ό χειμών, γλυκύς ό παράδεισος. Στα πνευματικά, είναι ανοιχτή ή καρδία: αγάπη, χαρά. Την χαρά πού παίρνουμε εμείς από τα πνευματικά, δε την νοιώθει ό διάβολος, γι' αυτό μας ζηλεύει, μας φθονεί και μας στήνει παγίδες και λυπούμεθα και πέφτουμε. Πρέπει να αγωνισθούμε, γιατί χωρίς αγώνα δεν αποκτούμαι αρετή. Και να ξέρετε, αν εύκολα αποκτήσετε, εύκολα θα χάσετε. Ενώ αν με δυσκολία, με κόπο και αγώνα αποκτήσετε, δύσκολα θα χάσετε.

Να προσπαθείς και να προοδεύεις εις τα Πνευματικά. Το Πνεύμα να υψωθεί. Ό νους από όλα τα άλλα, απαρηγόρητος είναι. Τα πνευματικά δίδουν χαρά και δύναμιν. Και να γνωρίζεις, όλα, απόφασης και ζήλος είναι.

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.Ὁ Θεός, ἔλεγε, ἔδωσε τὴν ὑπογραφή του διὰ τὴν ἐλευθερίαν τῆς Ἑλλάδος, δὲν τὴν παίρνει ὀπίσω.

ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - 23 Μαΐου 2006.


Το ιστολόγιο hellas-macedonia τιμάει και μνημονεύει τους Αθάνατους Ήρωες της Πατρίδας μας.

Κωστή Αιωνία η μνήμη σου
Όλους αυτούς τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς, που έπεσαν για το μεγαλείο της Ελλάδας και την πρόοδο της Αεροπορίας μας, έχουμε ιερό καθήκον και υποχρέωση να τιμάμε και να αποθανατίζουμε, γιατί μόνο έτσι η θυσία τους δεν θα ‘ναι μόνο ζωντανή ανάμνηση σε μας αλλά και παράδειγμα για τις επόμενες γενιές που θα τις φωτίζει για την πραγμάτωση έργων σπουδαίων και την προάσπιση αξιών υψηλών.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους

Έρχονται τα 400 Μ1Α1 Abrams - Βρέθηκε το κονδύλι για την μεταφορά τους
Λύση στο δήθεν «πρόβλημα» μεταφοράς στην Ελλάδα των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams βρεθηκε άμεσα με την έλευση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του πρωτεργάτη της δωρεάν προμήθειας των αρμάτων, πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος έδωσε την απαραίτητη κινητικότητα στο πρόγραμμα μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα.

19 ΜΑΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Πόντου (βίντεο-αφιέρωμα)


Image
Ο απανταχού Ελληνισμός, εντός και εκτός συνόρων, τιμάει σήμερα τη μνήμη 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τους Νεότουρκους και  το κεμαλικό καθεστώς που ακολούθησε.
Ανήμερα της θλιβερής επετείου, και για 2η συνεχή χρονιά, Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς, εμφανίστηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ντυμένοι με ποντιακές στολές, έχοντας το Εθνόσημο στο χαρακτηριστικό μαύρο κεφαλόδεσμο (πασλούκ).

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ «ΔΕΙΛΟΙ, ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ»


ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
16/5/2012 

Ο ελληνικός λαός τους εξέλεξε και τους έδωσε εντολή να κάνουν κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τα θηριώδη προβλήματα που δημιούργησαν οι όποιοι προηγούμενοί τους.
Αυτοί βούλιαξαν στην πολιτική τους φλυαρία, τα ιδεολογήματα και τις ιδιοτελείς επιδιώξεις των μαγαζιών τους. Αποδείχτηκαν «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα». Επομένως ανάξιοι της εμπιστοσύνης του.

Παρουσιάζεται η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας


Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ελλάδας και της Κύπρου, που αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη συνεργασία σε θέματα ηλεκτρικών δικτύων και δικτύων φυσικού αερίου, υπογράφεται αύριο στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, θα γίνει και η πρώτη επίσημη παρουσίαση στις δύο ρυθμιστικές αρχές του έργου της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας (EuroAsia Interconnector).

ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ


Πριν δώσω αρχικώς το έργο «περί του Γέροντος Ιερωνύμου» στον Εκδοτικό Οίκο, παρεκάλεσα δι' επιστολής μου και τον μακαριστό Γέροντα Παίσιο του Αγίου Όρους, να με πληροφόρηση, αν γνώριζε κάτι περί του Γέροντος Ιερωνύμου και την γνώμη του, περί της συγγραφής του βιβλίου.

Ό Γέρων Παίσιος, είθε πλέον αι εύχαί του και από εκεί πού βρίσκεται να μας συνοδεύουν, μου απήντησε με την εις το τέλος καταχωρουμένην εύλογημένην επιστολή του, διά της οποίας άφ' ενός μεν ηύχετο να «γίνει καλή ή εργασία κλπ.», άφ' ετέρου δε την συμβουλή να το διάβαση προηγουμένως ό π. Πορφύριος (του Ωρωπού), διότι «μοιάζει ή πνευματική ειδικότητα του ενός μετά του άλλου».

Ο Στρατηγός Φ. Φράγκος νέος Υπουργός Εθνικής Αμύνης

Ρόδα είναι και γυρίζει... Ο πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος επιστρέφει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη φορά ως υπουργός.

Όπως μεταδόθηκε προ ολίγου από τη ΝΕΤ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος ζήτησε από τον Στρατηγό Φράγκο να συμμετάσχει ως ΥΕΘΑ στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Πρόκειται σίγουρα για μια κίνηση με νόημα και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός συνόρων...

Άσκηση ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας με εντολή Α/ΓΕΕΘΑ.Ο χρόνος αντίδρασης των αεροπορικών δυνάμεων ήταν πολύ μικρότερος του προβλεπομένου.
Αιφνιδιαστική άσκηση της αεροπορικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης διέταξε σήμερα στις 08:20 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας του αεροπορικού σκέλους της «Δύναμης Δ», που από τον καιρό της ειρήνης υπάγεται υπό τον άμεσο επιχειρησιακό έλεγχό του. Συνολικά 24 μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων (F-16, Mirage-2000, F-4, Α-7) απογειώθηκαν σε χρόνο μικρότερο του προβλεπομένου από τις κύριες αεροπορικές βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας

ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ-ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Ο ασύλητος τάφος του Τουταγχαμών - 90 χρόνια από τη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη


Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μεγάλη ανακάλυψη στην Αίγυπτο του τάφου του Τουταγχαμών από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ. Ενα σπουδαίο εύρημα που έκανε τον ίδιο διάσημο και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά πλουσιότερη. Γιατί η αποκάλυψη του τάφου, που είχε παραμείνει ασύλητος για περισσότερα από 3.000 χρόνια, έφερε για πρώτη φορά στο φως την τελευταία κατοικία ενός Φαραώ με όλους τους θησαυρούς που τον συνόδευαν.

O Αναστάσιμος Γέρων Πορφύριος


Χριστιανική Εκκλησία στη Β.Αμερική 1000 χρόνια πριν τον Κολόμβο;

Μέσα στο δάσος του Cockaponset State Forest στο Νότιο Connectikut, κοντά στο χωριό Guiulford, βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Βορείου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα.

Οι επιγραφές που είναι στην εκκλησία , η οποία μάλιστα είναι Ελληνική, γράφουν ότι χτίσθηκε το 480 μ.Χ. δηλαδή πάνω από 1500 χρόνια από σήμερα και 1.000 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Ένας ειδικός ερευνητής, ο Frederick J. Pohl, μελετώντας τις επιγραφές, τοποθέτησε την άφιξη των Ελλήνων χριστιανών στην Βόρειο Αμερική γύρω στα 480 μ.χ. , σε μία εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στο Βυζάντιο.

Η πιο κρύα πόλη στον κόσμο είναι το "Δαχτυλίδι Θανάτου του Στάλιν"


ImageΤο Oymyakon είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική Γιακουτία, στην καρδιά της Σιβηρίας. Εκεί κατοικούν περίπου 500 άνθρωποι, επιλέγοντας να επιβιώσουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς ο υδράργυρος δείχνει σταθερά, όλο το χρόνο, θερμοκρασίες απίστευτα χαμηλές.

H 335 Mοίρα στο TLP 2012-3


Tίγρης της 335Μ καταφθάνει στο Albacete της Ισπανίας με άγριες διαθέσεις ©Tono Fernández
Ένα χρόνο μετά τις άκρως επιτυχημένες αποστολές της340Μ και της 343Μ στο Tactical Leadership Programme (TLP) τη σκυτάλη παρέλαβε η 335 Mοίρα που συμμετέχει στην 3η/2012 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος. Οι Τίγρεις βρίσκονται στην αεροπορική βάση Albacete της Ισπανίας από τις 30 Απριλίου με τέσσερα μονοθέσια F-16C Block 52M και δύο C-130H να υποστηρίζουν την αποστολή

Άγιος Νικόλαος Πλανάς: Αξιοπρόσεκτα περιστατικά

Image
Από τη ζωή του Αγίου Νικολάου του Πλανά (1851-1932)


Μέσα από τα βάθη της ψυχής του τελούσε ο Άγιος τη Θεία Λειτουργία. Πενήντα ολόκληρα χρόνια δεν πέρασε ούτε μία μέρα χωρίς να λειτουργήσει. Κατά τις πολύωρες λειτουργίες δεν ήταν λίγα τα θαύματα που συνέβαιναν. Ο Άγιος Νικόλαος τα θεωρούσε εντελώς φυσιολογικά, όπως εντελώς φυσιολογική ήταν η αστείρευτη αγάπη του προς τον Θεό.