Τι συμβαίνει στους ελληνικούς αιθέρες; Τι μας ψεκάζουν;

Σύμφωνα με επιστολές – καταγγελίες πολιτών, προερχόμενων από διάφορες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Σέρρες, Τρίπολη, Ηράκλειο τονίζεται ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει παρατηρηθεί να πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί, από μεγάλο ύψος, είτε πρωϊνές, είτε απογευματινές ώρες, αφήνοντας πολύ ευδιάκριτα, ένα είδος ‘’πλέγματος’’ λευκών γραμμών – ‘’ουρών’’ σε διάταξη πάντα σταυρολέξου, που ας σημειωθεί, δεν ‘’διαλύονται’’ όπως οι γνωστές λευκές ‘’ουρές’’ των καυσίμων, αλλά παραμένουν αρκετή ώρα!

Είναι μεγάλο το πλήθος των διαθέσιμων φωτογραφιών αλλά και ταινιών που κατάφεραν να πάρουν ερασιτέχνες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Είναι απορίας άξιο, αν όχι ύποπτο, πως σε όλες τις περιπτώσεις, που υπάρχουν φωτογραφίες με τηλεφακούς και λήψεις με κάμερες, τα πολύ μεγάλου μεγέθους αεροσκάφη αυτά, δεν έχουν ποτέ διακριτικά!

Αν αντιδράσω σαν Έλληνας …………

Γράφει η Ιδεοπηγή.

Αηδιασμένος απ’ την υποκρισία, τα ψέματα και την οσφυοκαμψία των πολιτικών, θέλω να αντιδράσω αλλά πως;
Θυμωμένος απ’ τις συκοφαντίες και τις προσβολές των «φίλων», εντός και εκτός της χώρας, θέλω να αντιδράσω αλλά πως;
Οργισμένος απ’ τη συμπεριφορά και τις απειλές, αυτών που πριν λίγα χρόνια έπιναν κρασί σε νεκροκεφαλές, θέλω να αντιδράσω αλλά πως;
Εξαγριωμένος με αυτούς τους βάρβαρους, που ήρθαν στην Ευρώπη καταστρέφοντας τα πάντα και σήμερα καμώνονται τους πολιτισμένους, θέλω να αντιδράσω αλλά πως;

Αν πω ότι δεν χρωστάμε τίποτε, στους διεθνείς τοκογλύφους, που εδώ και 190 χρόνια έχουν καταληστέψει την χώρα, θα πέσουν όλοι επάνω μου, «υπάρχουν υπογραφές κύριε», «υπάρχουν χαρτιά», μα! Εγώ δεν έχω υπογράψει σε κανένα χαρτί, «άπαξ και υπέγραψε ο υπουργός (που εσύ ψήφισες) είναι το ίδιο».

ΕΠΟΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.

Είκοσι οκτώ του Οκτώβρη, τρεις η ώρα το πρωί·
οι στιγμές των ρολογιών-ε καρφωμένες στο σκοτάδι·
κι’ ως να άνοιξαν οι πύλες, απ’ τους φύλακες του Άδη,
σαν ο Γκράτσι πήγε νά ’βρει των Ελλήνων την ψυχή.

Κι’ ως να εδάκρυσε η μέρα ξημερώνοντας βουβή,
σαν ο ίσκιος της τραβούσε κατά κει που λάμπει ο ήλιος
ενδοξότατος, τρανός, απ’ τ’ αθάνατο το σφρίγος
που, στου Έλληνα – φωτός, φωτοανεξάντλητη ροή -

δόξης στέφανο ηλιόπρεπα φορεί στην κεφαλή,
και μετέωρη εστάθη, μόνο λίγο, πριν χαράξει,
των Ελλήνων την περφάνεια, για να δει και να θαυμάσει:
θαλερή, χρυσανταυγίζουσα, ξανά, φεγγοβολή.
Είκοσι οκτώ του Οκτώβρη. Και η ελπίδα ζει ξανά·
θαρρετή, ζωντανεμένη, στην Ευρώπη μία κόχη
που η άμοιρη εθαμβώθη, απ’ την άρνηση με τ’ ΟΧΙ,
απ’ τα χείλη που ειπώθη του Ιωάννη Μεταξά.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Ενόργανη Γυμναστική ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης στο έδαφος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.


Ο 19χρονος Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 15.700 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιάπωνα Κοχέι Ουτσιμούρα και στην τρίτη τον Βρετανό, Ντάνιελ Πέρβις.

Αυτό είναι το 4ο χρυσό μετάλλιο που κερδίζει η χώρα μας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το 7ο συνολικά και ο Κοσμίδης γίνεται ο τρίτος Ελληνας που το κατακτά, μετά τον Βλάση Μάρα (μονόζυγο 2001, 2002) και τον Δημοσθένη Ταμπάκο (κρίκοι 2003)

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος τελικός παγκοσμίου πρωταθλήματος που συμμετείχε το «χρυσό» παιδί της ελληνικής γυμναστικής.

Ο Κοσμίδης είχε καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και στα προκριματικά του αγωνίσματος, όπου είχε συγκεντρώσει 15.446 βαθμούς.

Το «ΟΧΙ» του 1940 – Η άρνηση ως ιστορική κατάφαση!… Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Αύριο οι Θεσσαλονικείς γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας και τον Άγιο Δημήτριο και την ερχόμενη Πέμπτη, 28η Οκτωβρίου 2010 ο Ελληνισμός θα γιορτάσει στην εποχή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της τρόικας το βροντερό ΟΧΙ του Μεταξά και των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα.

Εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ, ήταν έμπρακτη απόδειξη ότι η συγκεκριμένη άρνηση συνιστούσε κατάφαση για την ανάληψη ιστορικού καθήκοντος και ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...

«Τι είναι ένας επαναστάτης;» αναρωτιέται σε μια μεστή νοημάτων παράγραφο ο Albert Camus και συνεχίζει «εκείνος που λέει ΟΧΙ αλλά με την άρνησή του ΔΕΝ εννοεί αποποίηση. Γιατί είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που λέει ΝΑΙ στη συνέχιση του αγώνα του έχοντας ήδη κάνει συνειδητά την πρώτη κίνηση, αυτήν της άρνησης…»

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, Ἑβδομήντα χρόνια ἀπὸ τὸ θαῦμα τοῦ 1940

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ και ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Ἀριθ. Πρωτ. 42
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 11ῃ Ὀκτωβρίου 2010
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 143η
ΘΕΜΑ: Ἑβδομήντα χρόνια ἀπὸ τὸ θαῦμα τοῦ 1940
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,
-Α-
Πέρασαν κιόλας ἑβδομήντα χρόνια ἀπὸ τὸ φθινοπωρινὸ ἐκεῖνο πρωϊνὸ τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940. Ἦταν τότε, ποὺ ἡ φασιστικὴ Ἰταλία μᾶς κήρυξε ἀναίτια τὸν πόλεμο καὶ ποὺ οἱ σειρῆνες σήμαιναν πανεθνικὸ συναγερμὸ καὶ ξεσηκωμὸ τῶν Ἑλλήνων ἐναντίον τῶν Ἰταλῶν εἰσβολέων.
Πράγματι ! Ἐκείνη ἡ μέρα ἔδειξε πὼς ὁ Ἑλληνικὸς Λαὸς ἦταν ὄντως συνέχεια τῶν Μαραθωνομάχων τῶν Βυζαντίνων πολεμιστῶν καὶ ὑπερασπιστῶν τῆς Βασιλεύουσας, τῶν γενναίων ἀγωνιστῶν τοῦ 1821, ἀλλὰ καὶ τῶν θρυλικῶν Μακεδονομάχων καὶ Μπιζανομάχων τοῦ 1912 - 1913. Ἴδια ἡ ἀγάπη γιὰ τὴν Πατρίδα, ἴδια ἡ περιφρόνηση πρὸς τοὺς σιδερόφρακτους ἐχθρούς, ἴδιο τὸ πνεῦμα τῆς αὐτοθυσίας καὶ τῆς λεβεντιᾶς..... 

Οι Άβαροι και ο Άγιος Δημήτριος

st.dhmhtrios
Οι Άβαροι είχαν αποφασίσει να πολιορκήσουν και να κυριεύσουν την Θεσσαλονίκη. Είχαν κατορθώσει τον αποκλεισμό της πόλεως και τα πράγματα δεν φαίνονταν αισιόδοξα. Τότε, στον ναό του άγιου Δημητρίου, συνέβη το επόμενο εντυπωσιακό περιστατικό.
Κάποια φορά βρισκόταν μέσα στον ναό μόνο ένας πρωτοσπαθάριος, πολύ ενάρετος, που του άρεσε να προσφέρει χρόνο και υπηρεσία στον ναό του Αγίου. Αυτός είδε δύο λαμπρούς κι agios_dimεπιβλητικούς νέους, σαν αυτούς που υπηρετούν στα ανάκτορα ως υπασπιστές του Βασιλέως, οι οποίοι ζήτησαν να τους παρουσιάσει στον Κύριο του οίκου. Εκείνος τους άνοιξε τις πόρτες του διαμερίσματος του τάφου του Αγίου. Φάνηκαν σαν γνώριμοι στον Άγιο. Αφού εκείνος τους χαιρέτησε, περίμενε να του μεταφέρουν το βασιλικό μήνυμα. Κι εκείνοι του είπαν: «Ο Βασιλεύς διατάσσει την αγιοσύνη σου να εγκατάλειψης την πόλη και να κατευθυνθείς προς αυτόν, διότι θέλει να παραδώσει την πόλη στα χέρια των Αβάρων». Τότε ο άγιος Δημήτριος χλώμιασε, έσκυψε κάτω το κεφάλι, δάκρυσε και για πολλή ώρα έμεινε άφωνος. Τότε ο πρωτοσπαθάριος είπε: «Αν ήξερα ότι ο ερχομός σας θα προξενούσε τόση θλίψη, δεν θα σας παρουσίαζα στον κύριο μου». Μετά από ώρα ο Άγιος άνοιξε το στόμα του και είπε περίλυπος: «Μα πώς γίνεται να αρέσει στον Βασιλέα του παντός μία τόσο μεγάλη πόλη που την εξαγόρασε με το αίμα του να την παραδώσει στους απίστους»;

Μυροβλήτης και Υπέρμαχος

Αρχ..Δανιήλ Γούβαλη
Σε διάφορα διαμερίσματα μιας χριστιανικής χώρας υπάρχουν κατά κανόνα προστάτες άγιοι. Έτσι στον χώρο των Κυκλάδων δεσπόζει η Μεγαλόχαρη Μητέρα του Χριστού με κέντρο την Τήνο. Στον χώρο της Δωδεκανήσου γύρω στην Ρόδο δεσπόζει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο περίφημος Πανορμίτης, με καθέδρα την Σύμη. Και στον χώρο της Μακεδονίας δεσπόζει ο μεγαλομάρτυς Δημήτριος με έδρα την ένδοξη Θεσσαλονίκη.
Η υπερβολική καθαρότητα και αγνότητα του Δημητρίου, καθώς και ο ένθεος ζήλος του για την διάδοση των χριστιανικών αληθειών, τον ανέδειξαν σε αστέρα πρώτου μεγέθους μέσα στο αγιολογικό στερέωμα. Κατοίκησε μέσα του η χάρις του Αγίου Πνεύματος. Από την ύπαρξη του αγίου Δημητρίου εκτοξεύονταν δέσμες πνευματικών ακτίνων πού σκόρπιζαν γύρω του το θείο φως και την θεία δύναμη. Τα υπερφυσικά σημεία πού συνδέονται με την δράση του Αγίου δεν μετρούνται. Είναι αναρίθμητα και ιδιαιτέρως θαυμαστά.
Το πιο εξαίσιο υπήρξε αυτό πού παρατηρήθηκε στον τάφο του. Κατέστη πηγή από την οποία έτρεχε μύρο.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1904 (Γ΄)

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1904 (Γ)

Ὁ Μακεδονικός Ἀγώνας εἶναι ἡ συνέχεια τῆς μεγάλης Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821. Μέ τήν θυσία τοῦ Παύλου Μελᾶ, μέ τόν ἡρωϊκό του θάνατο, ἄλλος ἀγέρας πνέει πιά στή Μακεδονία, συσπειρώνονται περισσότερο οἱ Ἕλληνες κι ἀκολουθοῦν πορεία ἔνδοξη. Αὐτός πρωτόσπειρε τῆς Λευτεριᾶς τό σπόρο· ὕστερα ξύπνησαν καί ξεσηκώθηκαν πολλοί καί στήν Μακεδονία καί στήν ὑπόλοιπη Ἑλλάδα. Ἀφοῦ πολέμησαν καί ἔπεσαν ἡρωϊκά, πότισαν τό δέντρο τῆς Ἐλευθερίας καί ἦρθε ἡ εὐλογημένη ὥρα τῆς 5ης  Ὀκτωβρίου 1912 ὅταν ἄρχισαν οἱ Βαλκανικοί πόλεμοι. Καί τότε ἐλευθέρωσαν τήν Μακεδονία οἱ Ἕλληνες καί ἀπό τούς Τούρκους στόν 1ο Βαλκανικό καί ἀπό τούς Βουλγάρους στόν 2ο Βαλκανικό πόλεμο.

Υπάρχει έξοδος και διέξοδος αν την δώσει ο λαός


O υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Παπαθεμελής επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στην οδό Παπαναστασίου.  Ενημερώθηκε από το προεδρείο του ΟΑΣΘ για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Οργανισμού και στη συνέχεια συνοδευμένος από   δημοτικούς και διαμερισματικούς υποψηφίους του συνδυασμού, συνομίλησε με εργαζομένους.
Ο κ. Παπαθεμελής άκουσε τις απόψεις  και τα προβλήματα τους και τόνισε, ότι στόχος του είναι να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται καθημερινά στην Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Παπαθεμελης στο πλαίσιο των επισκέψεων του σε οργανισμούς, υπηρεσίες, φορείς επισκέφτηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου τα γραφεία της διοίκησης του ΜΕΤΡΟ οπού ενημερώθηκε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την εξέλιξη του έργου.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθεμελής επεσήμανε, ότι έχουν σημειωθεί απαράδεκτες καθυστερήσεις στην αποπεράτωση του έργου και  απαίτηση της πόλης είναι, η αποπεράτωση του έργου να γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Υποφέρουν οι Χριστιανοί στην Τουρκία!

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στην Τουρκία είναι αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο, κύριο, άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπό τον τίτλο «Χριστιανοί στην Τουρκία».

Ο γνωστός (τουρκολόγος) αρθρογράφος της εφημερίδας Wolfgang Günter Lerch περιγράφει τις διώξεις που δέχονται οι χριστιανοί στην Τουρκία και υπογραμμίζει ότι επί οθωμανικής αυτοκρατορίας επικρατούσε μεγαλύτερη θρησκευτική ελευθερία και ανεκτικότητα έναντι των χριστιανών απότι στη σημερινή Τουρκία.

Aνέβασε την Ελλάδα στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ


Mια ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία που πραγματοποιηθηκε πρόσφατα και η οποία  δεν εχει γινει ακομα γνωστη στο ευρύ κοινό.

Μία επιτυχία που ερχεται να δωσει σε όλους μας χαρα και περηφανια, στις δυσκολες αυτες ωρες που περναει η πατριδα μας. 

Αναφερομαι στον ΑΘΛΟ της ΟΜΑΔΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ που εκπροσώπησε επάξια της χωρα μας στην μακρινή Νότια Κορέα και ανέβασε την Ελλάδα στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ..!!!!

Μέλη του Συλλόγου  Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ  (www.koryvantes.org) , με την παράλληλη ιδιότητα των Εφιπποτοξοτών "Κενταύρων Κασσάϊ " (www.horsebackarcherygr.com) ως φορέα της Παραδοσιακής Τοξοβολίας στην Ελλαδα, συμμετείχαν στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ (WTAF 2010) που έγινε απο 8 εως 13 Οκτωβρίου στην πόλη Daejeon της Νοτίου Κορέας, και κατέφεραν να φέρουν την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του Βαθρου !! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠΣ ...






ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!!





ellhnkaichaos.blogspot.com

AKOMA 2 AΣTYNOMIKOI AΠΟΤΑΧΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Go to fullsize image
Ακολουθούν και άλλοι αστυνομικοί το ίδιο παράδειγμα-Αναβρασμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Δύο ακόμα αστυνομικοί που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos.gr έχουν αρνηθεί και αυτοί να παραλάβουν τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες για θρησκευτικούς λόγους ακολουθώντας το παράδειγμα του συναδέλφου τους και αναμένουν να κινηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον τους, ενώ ένας τρίτος αποχώρησε οικειοθελώς από την ΕΛ.ΑΣ. πριν από έναν μήνα, υποστηρίζοντας πως το έκανε «για να μην υποστώ όσα υπέστη ο συνάδελφος στην Αθήνα, που παραπέμπεται με το ερώτημα της απόταξης για τον ίδιο λόγο»,είπε....

Την ανάπτυξη ένοπλης ευρωπαϊκής ειδικής δύναμης στα σύνορα ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση!

ImageΤην άμεση ανάπτυξη της ένοπλης ειδικής δύναμης ταχείας επέμβασης του Frontex στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας ζήτησε από την ΕΕ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με επιστολή του προς τη βελγίδα Πρόεδρο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Annemie Turtelboom καθώς και προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom.
Συγκεκριμένα ζητεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας.

Αστυνομικός αποτάχθηκε γιατί αρνήθηκε να παραλάβει την «Κάρτα του πολίτη»

Αστυνομικός με 19 χρόνια προϋπηρεσία, με συνέπεια στα καθήκοντά του και πίστη στην υπηρεσία του με λευκό μητρώο, αποτάχθηκε απο την υπηρεσία του κατ’όπιν απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής.

Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν 5 αστυνομικοί εκ των οποίων 4 υψηλόβαθμοι.
Στην απολογία του σε αυτή την επιτροπή ισχυρίστηκε οτι δεν παραλαμβάνει την «κάρτα του πολίτη» για καθαρά θρησκευτικούς λόγους.

Αυτό ήταν το φοβερό παράπτωμα για το οποίο τον απέταξαν απο την υπηρεσία του. Ο αστυνομικός είναι έγγαμος με δυο παιδιά, δεν πήρε καμιά αποζημείωση και δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για ασφαλιστική κάλυψη.
Τα προαναφερθέντα ανακοινώθηκαν στην εκπομπή του κ. Χατζάρα στο κανάλι «Bluesky» απο τον δικηγόρο του αστυνομικού.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο, διότι η νομοθεσία βάση της οποίας απετάχθει ο αστυνομικός παραβαίνει θεμελιώδη άρθρα του συντάγματος όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία.
Ζούμε στην αποκαλούμενη «Χούντα του ΠΑΣΟΚ» στην οποία όλοι έχουν δικαιώματα εκτός απο τους Ελληνες και τους Χριστιανούς.
Καλούμε όλους τους Ελληνες και τους Χριστιανούς να μην παραλάβουν την κάρτα του πολίτη και να συμπαρασταθούν στον εν λόγω αστυνομικό.
Να προσθέσουμε ακόμα οτι η κυβέρνηση δια του κ. Ραγκούση μας διέταξε οτι όλοι οι Ελληνες πολίτες μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει υποχρεωτικά να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη.
Πρώτοι απο όλους θα πρέπει να πάρουν την κάρτα τα σώματα ασφαλείας, ενω αν δεν την πάρουν απειλούνται με απόλυση.
Κατα τη διάρκεια της συζήτησης στο «Bluesky» ειπώθηκε και το εξής περίεργο.
Η κάρτα θα περιέχει μέσα απόρρητα στοιχεία για το άτομό του στα οποία δεν θα έχει πρόσβαση ο κάτοχος της κάρτας. Αν δεν είναι αυτό φασισμός και δικτατορία τότε τι είναι;

http://antipliroforisi.blogspot.com


ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ!!!

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗ

Η είδηση που δημοσίευσε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, ότι φέτος δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού, πολεμικά αεροσκάφη και πλοία, με πρόφαση την ... οικονομική κρίση (!), καταδεικνύει την επιρροή εξωθεσμικών κέντρων και φορέων στην κυβέρνηση του ΔΝΤ, που χρόνια τώρα προσπαθούσαν να απαξιώσουν το νόημα των παρελάσεων κάμπτοντας το φρόνημα του λαού και τελικά φαίνεται πως; Το πετυχαίνουν! Ντροπή σας κ. Βενιζέλε, που υποκύψατε στις πιέσεις αυτές. Ευτυχώς, το «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» που θα ακουστεί αυτές τις ημέρες, είναι ακόμη βαθειά ριζωμένο στη συνείδηση των Ελλήνων.

Γιάννης Κουριαννίδης, Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος δημ. Σύμβουλος
με το Υπερκομματικό Κίνημα Θεσσαλονικέων
του Στέλιου Παπαθεμελή


ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Χ. ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟΣ


  Του Δημητρίου Λιμνιάτη, Αντιστράτηγο ε.α.


Η καθοριστική συμβολή ενός άξιου ηγήτορα, του διοικητή της VIIΜεραρχίας Πεζικού, στον θρίαμβο των ελληνικών όπλων. Συμβολή που συνήθως αγνοείται κατά τους εορτασμούς της ιστορικής επετείου.

Από τους πρώτους μήνες του 1939 τα σύννεφα του πολέμου αρχίζουν να εμφανίζονται στον ευρωπαϊκό ουρανό.
Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου 1939 η Ιταλία, με τη σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας, καταλαμβάνει, με σαθρές αιτιολογίες, την Αλβανία, για ν' αποκα λύψει έτσι τα επεκτατικά σχέδια της στον χώρο της Χερσονήσου του Αίμου και στη Μεσόγειο.

Απορρίπτουμε την κάρτα του πολίτη


Σχετικά με την επερχόμενη ‘’κάρτα του πολίτη’’ όπως και όσο μπορούμε να πληροφορηθούμε από ελεγχόμενες διαρροές – επίσημο νομοσχέδιο δεν κατετέθη ακόμη – εκτιμούμε ότι αυτή είναι απορριπτέα.
 
Εν προκειμένω ο κ. Παπαθεμελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι σε ένα σχεδόν ψηφιακά αναλφάβητο περιβάλλον επιβάλλεται η «ψηφιακή διακυβέρνηση» από μια κυβέρνηση που ψηφιακά δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί πολύ απλούστερα θέματα όπως λ.χ. η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Απ΄ όσα μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η «κάρτα του πολίτη» θα αριθμοποιήσει το ανθρώπινο πρόσωπο στερώντας του την ιδιωτικότητα  και την ελευθερία του κι εν τέλει θα αποτελέσει την χειροπέδα του, αφού η επεξεργασία ακόμη και προσωπικών δεδομένων θα ελέγχει και θα ρυθμίζει την καθημερινότητα του κατόχου της κάρτας από μια ψηφιακή διακυβέρνηση στην οποία δεν γνωρίζουμε ποιοι θα έχουν πρόσβαση.

Η μεγάλη διήμερη μάχη και η απελευθέρωση των Γιαννιτσών (19 - 20 Οκτωβρίου 1912)

Ο διάδοχος Κωνσταντίνος και το Γενικό Επιτελείο, δεύτερος από αριστερά ο Ιωάννης Μεταξάς
Μετά την μεγάλη νίκη του Ελληνικού στρατού στο Σαραντάπορο και την απελευθέρωση των Σερβίων, της Κοζάνης και της Κατερίνης το σύνολο των Ελληνικών μεραρχιών (ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV, V, VI, VII) κινούνταν προς τα Γιαννιτσά με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ HELLAS-ORTHODOXY:ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ,ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ,ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ:


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!!

Ἥμερα Μνήμης τῶν Μακεδονομάχων

 

Μετὰ τὸ τέλος τῆς θείας λειτουργίας ὁ μητροπολίτης Θεσσαλονικης Ανθιμος πέρα ἀπὸ τὴν ἀνάλυση τῆς σημερινῆς εὐαγγελικῆς περικοπῆς ἔκανε ἐκτενῆ ἀναφορὰ στὸν Μακεδονικὸ ἀγώνα τοῦ 1904-1908 παρουσιάζοντας τὸν τρόπο δράσης τῶν ἑλλήνων Ἀναρτῶν στὰ βουνὰ τῆς Μακεδόνιας. Ὁ καθεδρικὸς  ναὸς τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίας, ὁπού χοροστάτησε ὁ Παναγιώτατος, ἦταν κατάμεστος ἀπὸ πλῆθος κόσμου ἀλλὰ καὶ ἐπίσημων ποὺ παρεβρεθησαν γιὰ νὰ τιμήσουν τοὺς Μακεδονομάχους Ἥρωες ποὺ μάχονταν μὲ αὐτοθυσία προκείμενου νὰ ὑπερασπιστοῦν τοὺς βωμοὺς καὶ τὶς ἑστίες τῆς ἑλληνορθόδοξης πατρίδας μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ  


Ένα περιστατικό από το βίο του γνωστού Αγιορείτη Χατζηγιώργη:


Ο Χατζηγιώργης επαρουσίαζε ως δόκιμος ποικίλα χαρίσματα. Η Χάρις του Θεού τον είχε επισκεφθεί εις πρώϊμον ηλικίαν.
Κάποτε, ενώ προσηύχοντο όλοι εις την καλύβην των, ποιούντες τον «κανόνα» των, ξημερώματα, εν καιρώ χειμώνος, ήκουσεν την φωνήν του Γέροντός του να λέγει: «Καλογέρια μου σώστε με». Έτρεξε και το είπε εις τον μεγαλύτερον παραδελφόν του, αλλά εκείνος, δυστυχώς, τον εμάλλωσε:
- Άντε πήγαινε, πλανεμένε, κάνε τον κανόνα σου. Και μη δίνεις σημασία…

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ

Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!



Είναι σε όλους γνωστό ,αφού το ζούμε καθημερινά , η αυξανόμενη εγκληματικότητα απο λαθρο-μετανάστες σε βάρος ανυποψίαστων Ελλήνων. Αυτό που πραγματικά όμως με εξοργίζει είναι οι επιθέσεις, δολοφονίες , ληστείες , βαρβαρότητες, ξυλοδαρμοί, ακόμα και βιασμοί εις βάρος ανήμπορων ηλικιωμένων .

Αποχή; Λευκό; Άκυρο; θρίαμβος του «Συστήματος»!

Σε προηγούμενη άποψή μου στα blogs με τίτλο «Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά» είχα δεσμευθεί να πω λίγα λόγια για την περίτεχνα καλλιεργούμενη “ανήθικη» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ τύπου «Μιθριδατισμού» για την έκφραση της δυσαρέσκειάς μας απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα, τα Κόμματα και τους πολιτικούς που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές για Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες οι οποίες θα διεξαχθούν για ΠΡΩΤΗ φορά με το σύστημα «Καλλικράτης» στις 7 Νοεμβρίου και, σε επανάληψη, στις 14 Νοεμβρίου 2010… 

Εξαφανίστηκε 15χρονη Κελεπούρη Σοφία από τη Νίκαια



Στις 4 Οκτωβρίου 2010 στις 8:00 το πρωί, η ανήλικη Κελεπούρη Σοφία, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Νίκαιας από όπου και διαμένει. Η ανήλικη ξεκίνησε να πάει στο σχολείο της, στο οποίο όμως δεν εμφανίστηκε και από τότε αγνοείται.

Η Σοφία έχει μακριά μαύρα μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1,60 εκ. και βάρος 54 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λευκό μπουφάν, λευκό παντελόνι και παπούτσια μάρκας AllStar.


filiatranet.blogspot.com 

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Κωνσταντῖνος Χολέβας
                                                            Πολιτικός Ἐπιστήμων
            Ὁ μήνας Ὀκτώβριος εἶναι ἄρρηκτα συνδεδεμένος μέ τή Μακεδονία καί τήν πρωτεύουσά της, τή Θεσσαλονίκη. Στίς 13.10.1904 σκοτώθηκε στό χωριό Στάτιστα τῆς Καστοριᾶς-σημερινό χωριό Μελᾶς- ὁ Ἀνθυπολοχαγός τοῦ Πυροβολικοῦ Παῦλος Μελᾶς πού εἶχε μεταβεῖ μέ ψευδώνυμο στήν τουρκοκρατούμενη Μακεδονία γιά νά βοηθήσει τόν ἀγῶνα τῶν ἐντοπίων Ἑλλήνων κατά τῶν Ὀθωμανῶν Τούρκων καί τῶν Βουλγάρων κομιτατζήδων. Αὐτή θεωρεῖται συμβολικά ὡς ἡ ἔναρξη τῆς ἔνοπλης φάσεως τοῦ Μακεδονικοῦ Ἀγῶνος. Ἐξ ἄλλου στίς 26 Ὀκτωβρίου 1912 , τήν ἡμέρα τῆς ἑορτῆς τοῦ πολιούχου της Ἁγίου Δημητρίου, ἐλευθερώθηκε ἀπό τόν Ἑλληνικό Στρατό ἡ Θεσσαλονίκη, συμβασιλεύουσα τοῦ Βυζαντίου (Ρωμανίας) καί σημερινή συμπρωτεύουσα τῆς Ἑλλάδος. Ἐπειδή αὐτές τίς ἡμέρες (φθινόπωρο 2010) πιεζόμεθα διεθνῶς νά «κλείσουμε» τό ζήτημα τῆς ὀνομασίας τῶν Σκοπίων μέ μία ἀπαράδεκτη ἐθνικη ὑποχώρηση κρίνω σκόπιμο νά θυμηθοῦμε τό ἱστορικό ὑπόβαθρο τοῦ Μακεδονικοῦ ζητήματος καί πῶς αὐτό συνδέεται μέ τόν Μυροβλήτη Ἅγιο Δημήτριο.

Επέτειος Μακεδονικού Αγώνα

1674 800 Επέτειος Μακεδονικού Αγώνα
Γερμανός Καραβαγγέλης,
Μητροπολίτης Καστοριάς, ο αρχάγγελος των Κορεστίων
Επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα σήμερα, κατά συνέπεια και μνήμη Παύλου Μελά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη Μακεδονία στις 13 Οκτωβρίου 1904. Ήταν νεότατος, μόλις 34 χρόνων… Την ίδια ηλικία είχε και ο Γερμανός Καραβαγγέλης όταν πρωτοήλθε στη Μακεδονία το 1900 ως μητροπολίτης Καστοριάς.  Ήταν ένας ιδιαίτερα μορφωμένος νέος, με σπουδές στη Γερμανία, που θα μπορούσε να διαπρέψει ως καθηγητής στη Χάλκη ή και να παραμείνει χωρεπίσκοπος στο Πέραν της Κωνσταντινούπολης. Εκείνες τις ώρες, όμως, που στη Μακεδονία επικρατούσε τρομοκρατία και έρεε το ελληνικό αίμα, έπρεπε ως ρωμιός κληρικός να κάνει το καθήκον του και να

Tο μοιραίο δεκαήμερο

BΑΣIΛHΣ K. ΓOYNΑPHΣ
Αναπλ. Καθηγητής Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών 
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
17 10 04 1283360 41 Tο μοιραίο δεκαήμερο
«Eνας φίλος μου», γράφει το Σάββατο 21 αυγούστου 1904 ο Mελάς στη σύζυγό του Nαταλία, «ο ανθυπολοχαγός Λούφας, ο οποίος μού παρέχει άσυλο από της αφίξεώς μου, ηθέλησε να κάμω την φωτογραφία μου. Συγκατατέθην εις τούτο. Σου στέλλω σήμερον το πρώτον αντίτυπον, αλλ’ υπό τον όρον να μην ιδή το φως της ημέρας. aν πέσω εκεί, ας είναι μια ανάμνησις εις σε και τα παιδάκια μου». Mε στολή «αντάρτη» ο Mελάς, τον απαθανάτισε ο Λαρισαίος φωτογράφος Γεράσιμος Δαφνόπουλος. Eίναι η τελευταία και έμελλε να γίνει η πιο διάσημη φωτογραφία του μέσα από τις αναπαραγωγές σε καρτ-ποστάλ, αφίσες, ζωγραφικά πορτρέτα, εμβλήματα κ.ά. (φωτ. συλλογή Nαταλία Iωαννίδη).

Δελτίο Τύπου Μακεδονικών Οργανώσεων:ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Οι Μακεδονικές Οργανώσεις: 

α) Παρακολουθούμε με αγωνία, αφ’ ενός τις πιέσεις που δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει το ταχύτερο το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και αφ’ ετέρου τις κλιμακούμενες προκλήσεις του προέδρου των Σκοπίων και του γνωστού VMRO.

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;

Αξιότιμα μέλη της Ελληνικής Βουλής,


ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ;


Δείτε την αφίσσα στην εξής διεύθυνση.http://www.macedoniaontheweb.eu/


Δεν μας ξεγελούν οι όροι "διεθνής, διμερής, συνταγματική"

Δεν μας ξεγελούν οι "γεωγραφικοί" προσδιορισμοί "βόρεια, άνω, Μακεδονία του Βαρδάρη" (με ή χωρίς παρένθεση)

Η "βόρεια" Μακεδονία συνεπάγεται και "νότια". Η "άνω" Μακεδονία συνεπάγεται και "κάτω".

Λεμόνι το θαύμα της φύσης .....


Λεμόνι το θαύμα της φύσης .....


ΑΝΤΙΓΟΝΗ Σ. ΣΚΟΠΕΛΙΤΟΥ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΛΟΦΟΣ ΠΕΡΑΝΘΗΣ
ΑΡΤΑ Τ.Κ. 47 100
ΤΗΛ. 2681 36 1188
6944 758180

ANTIGONE S. SKOPELITOU MD.
Department of Pathology
Arta General Hospital
Lofos Peranthis
ARTA T.K. 47 100
GREECE
TEL.++30 268136 1188
Cell:++6944 75 81 80



ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.

ΕΙΝΑΙ 10000 ΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ?

ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ !